<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1656009711460348&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Eduhouse Finland

Pilviakatemialaisesta pilviasiantuntijaksi jatkuvan oppimisen avulla

Cloud Pro avuksi pilviosaajan laajamittaisessa tukemisessa

Miten pitää osaaminen ajan tasalla?

Goforen pilviasiantuntija Olli Eskola valmistui Sovelto Eduhousen ja Goforen yhteistyössä toteuttamasta Pilviakatemiasta pilviasiantuntijaksi reilu vuosi sitten. Aiemmin tietovarastoinnin parissa työskennelleellä Eskolalla on ajantasaista tietoa siitä, mitä pilviosaamisen haltuun ottaminen tarkoittaa. Pilviasiantuntijalta vaaditaan laaja-alaista yleistietämystä, sillä uusia teknologioita tulee eteen liukuhihnalta ja informaatiosta täytyy osata suodattaa tärkeimmät asiat.

 

“Tietoa tulee jatkuvasti joka suunnasta ja erilaisia teknologioita on mieletön määrä, joten tärkeintä on halu oppia uutta. On myös hyvä osata kysyä ajoissa, jos on epäselviä tilanteita”, kertoo Eskola.

Eduhouse_refepohja_oranssipallo

Tavoitteellista oppimista

Pilviakatemia ja Cloud Pro -palvelu antoivat Eskolalle vakaan perusosaamisen Microsoft Azuresta: “Palvelun tarjonta Microsoft Azuren osalta tuntui olevan hyvin laaja ja Cloud Pro:n valmennukset ja materiaali tukivat hyvin pilviteknologioiden oppimista.”

 

Cloud Pro -palvelussa toimiva pilviteknologioihin erikoistunut Learning Coach Petri Kettunen on tullut Eskolalle tutuksi. “Kävin Learning Coachin kanssa keskusteluja tasaisin väliajoin, ja sain häneltä hyviä vinkkejä opiskeluun ja sertifiointitentteihin valmistautumiseen.”

 

- Olli Eskola

 Pilviasiantuntija, Gofore

Sovelto Eduhouse logo allekkain1.png

Sovelto Eduhouse pilviosaamisen kumppani 

Gofore valitsi koulutuskumppaniksi Eduhouseen yhdistyneen Sovelton, jolla on pitkä kokemus Microsoft-pilviteknologioiden kouluttamisesta ja ammattitaitoinen tiimi MCT-kouluttajia sekä Azuren pilvipalveluihin erikoistunut Learning Coach -tiimi.

business documents on office table with laptop computer and graph financial diagram and man working in the background

Miten työssäoppiminen käytännössä tapahtuu?

 

Olli Eskolan mukaan osaaminen karttuu parhaiten tekemällä töitä oikeissa asiakasprojekteissa, mutta oppimiselle on myös tärkeä oma paikkansa työnteon lomassa: ”Azure-valmennukset antoivat hyvän pohjan pilviosaamiseen. Valmennusten sekä suoritettujen sertifiointien avulla oli itsevarmempi olo, kun varsinaiset asiakasprojektit alkoivat. Kursseilla ei tietenkään jää kaikki päähän kerralla, mutta ne antavat muistijäljen, joka sitten auttaa käytännön töissä.”

 

Eduhouse_refepohja_oranssipallo_uusi

Motivaatio takaa parhaat oppimistulokset

Mikä sitten motivoi oppimaan? Eskolalla on itsellään suoritettuna jo kymmenisen sertifiointia liittyen Microsoft Azureen: ”Sertifiointi merkitsee itselle sitä, että on ollut itsekuria suorittaa koulutus loppuun saakka."

 

Työnantajalle sertifiointi on osoitus siitä, että asiantuntija on teknisesti tarpeeksi perillä menetelmistä ja teknologiasta.” Olli Eskola kannustaa muita oppimaan lisää, vaikka välillä tulisikin lunta tupaan: ”Ei kannata lannistua, jos sertifiointitesti ei mene ensimmäisellä kerralla läpi, uutta yritystä vaan 🙂”

 

Jatkuvaa oppimista kaikenkokoisille tiimeille

Selvitä mitä Cloud Pro -paketti mahdollistaa sinun tiimillesi.

 

Cloud Pro -paketti