LOADING...
 • Taloushallinto Eduhouse Summit | 26.03.2019 | Minna Nylander

  Eduhouse Summit 2019 - Hyvillä koulutusmahdollisuuksilla palkitset taloushallinnon ammattilaisia

  Olemme tulleet siihen pisteeseen, jossa yleisesti ja yhdessä voimme todeta taloushallinnon ammattilaisten työn olevan jo murroksessa, ja että uusia taitoja vaaditaan. Mutta tiedämmekö kukaan tarkasti, mitä kaikkia uusia taitoja tarvitaan? Kesäkuun Eduhouse Summitissa meitä on iso joukko puhujia, jotka tuomme oman osaamisemme näkökulmasta esille sen, mitä kaikkea nämä uudet taidot voisivat olla.

   

  Palkitaanko menestyksestä vai mahdollistetaanko menestys?

  Yleisesti ottaen tunnistamme kouluttautumismahdollisuudet osaksi palkitsemisen kokonaisuutta oikein hyvin. Mutta minkälaisia koulutusmahdollisuuksia organisaatiot tarjoavat? Ovatko koulutusmahdollisuudet palkkio hyvin tehdystä työstä vai nähdäänkö kouluttautuminen ennen kaikkea hyvän työn mahdollistajana? Ensimmäinen näkökulma palkitsee menneestä menestyksestä ja toinen näkökulma olettaa, että koulutus mahdollistaa menestyksen tulevaisuudessa.

  Kun tulevaisuus on hämärä, on kiinnostavaa pohtia, miten rohkeita ja avaria ovat organisaatioiden ajatukset työntekijöille tarjottavista koulutusmahdollisuuksista.

  Asiastaan ja omasta kehittymisestään kiinnostunut ammattilainen ”nuuskii” koko ajan ympäristöään. Kimmoke uudenlaiseen ajatteluun ja oman työn uudelleennäkemiseen voi silloin tulla jostain todella erilaisesta lähteestä kuin mitä suoraan nyt ja tässä hetkessä näemme taloushallinnon ammattilaisen tavanomaisiksi koulutuskanaviksi.

  Joku syy siihen aina on, että intuitio ohjaa meitä jonkin uuden asian äärelle.

  Koulutusbudjettiin tilaa "nuuskimiselle"

  Kun emme tarkalleen tiedä mihin suuntaan työt ja työnkuvat muuttuvat, vaatii organisaatioilta uskallusta raivata koulutusbudjettiin pientä tilaa ”outouksille”. Siis sellaiseen, jossa ammattilaisille annetaan mahdollisuus oppia jotain sivuääntä. Jotain sellaista organisaation toimintaan liittyvää asiaa, joka taloushallinnon ammattilaiselle ei tavallisesti ole ”kuulunut töihin”, mutta joka ei oikein meinaa jättää rauhaan, ennen kuin asiaa on saanut kaivella lisää. Joku syy siihen aina on, että intuitio ohjaa meitä jonkin uuden asian äärelle. Vain penkomalla sitä uutta ajatuksen poikasta, peilaamalla sitä omaan osaamiseen ja omaan ammattiin, siitä ”kummallisesta sivuäänestä” voikin löytyä se uusi tekemisen tai toimimisen kulma, joka onkin organisaation menestymisen näkökulmasta tärkeää.

  Työntekijälle siiman antaminen on luottamuksen osoitus

  Se, että annamme työyhteisöissä siimaa pienten omituisuuksien tonkimiselle kouluttautumismahdollisuuksien muodossa, on työntekijän näkökulmasta valtava luottamuksen osoitus. Työnantaja siis uskoo ammattilaiseensa ja siihen, että ammattilaisen ”nuuskinnassa” on itua. Luottamus ja kannustus, rohkaiseminen ja mahdollisuuksien antaminen ovat aivan palkitsemisen ytimessä olevaa toimintaa.

  Organisaation uskallus luottaa ammattilaisten intuitioon ja uskallus antaa opiskella jotain vähän erilaista on hyvän työn edellytyksien luomista ja sitä myöten myös tulevaisuuden rakentamista. Se on myös aika mahtavan palkitsevaa molemmille osapuolille.

   

  Kirjoittaja Minna Nylander toimii konsulttina EY:n palkitsemisen tiimissä ja innostuu aina kaikesta uudesta. Siksi myös organisaatioiden tarjoamat koulutusmahdollisuudet ovat sydäntä lähellä ja ns. oma lehmä on vahvasti ojassa.” Minna Nylander on yksi ensi kesän EduhouseSummitin innostavista puhujista 

  Aiheeseen liittyvää

  Mitä kirjanpitäjän tulee tietää IFRS-raportointisäännöksistä?

  Mitä kirjanpitäjän tulee tietää IFRS-raportointisäännöksistä?

  Mikäli kirjanpitäjän työtehtäviin kuuluu osallistua oman...

  Arvonlisäveron vähennysoikeus yrityksen ostoista

  Arvonlisäveron vähennysoikeus yrityksen ostoista

  Arvonlisäveron yleinen vähennysoikeus on...

  Onko ulkoistamisesta nyt muodostunut kaiken pahan alku ja juuri?

  Onko ulkoistamisesta nyt muodostunut kaiken pahan alku ja juuri?

  Fifty-Sixty. Tämähän riippuu itse asiassa ulkoistajan...

  Miksi verkkokoulutus on kiireisen asiantuntijan paras ystävä?

  Miksi verkkokoulutus on kiireisen asiantuntijan paras ystävä?

  Oman asiantuntijuuden säilyttäminen ja kehittäminen on...

  Miksi juuri minä valitsisin eduStreamin?

  round-brain

  Asiantuntijoilta asiantuntijoille

  Kouluttajamme ovat itse aktiivisesti asiantuntijatyössä mukana ja tietävät, millaista tietoa tänä päivänä työelämässä ja käytännössä tarvitaan.

  round-speech

  Vuorovaikutteista oppimista

  Osallistu keskusteluun tai kysy kouluttajalta kysymyksiä chatissa. Saa reaaliaikaisia vastauksia kysymyksiisi.

  round-computer

  Toimii kaikilla laitteilla kaikkialla

  Käytä eduStreamia läppärillä tai mobiililaitteella. Se toimii missä ja milloin vain. Tarvitset vain nettiyhteyden.