• Taloushallinto | 11.03.2019 | Anna Savilampi

  Eduhouse Summit 2019 - Mitä yrityskulttuuri on ja miksi pidämme sitä EMUlla arvossa?

  Vahva ja hyvä yrityskulttuuri on yksi menestyksen salaisuuksista. Ihmiset tekevät tuloksen. Taloushallinnon asiantuntijayritys EMU on satsannut useamman vuoden yrityskulttuuriin ja saavuttanutkin sillä kasvua ja mainetta, mm. menestystä hyvänä työnantajana. Lue miten he näkevät yrityskulttuurin vaikutukset.

  Menestystä työntekijöiden ansiosta

  “Take care of your employees and they will take care of your business. It's as simple as that.”, sanoo Richard Branson. Tätä mieltä me olemme myös EMUssa. EMU on yritys, teemme liiketoimintaa ja haluamme menestyä. Emme kuitenkaan tavoittele menestystä työntekijöidemme kustannuksella vaan heidän ansiostaan. Uskomme, että yrityskulttuurilla on valtava vaikutus tässä onnistumisessa.

  Kulttuuria ei kannata väheksyä

  Kulttuuri on vahva, piilevä ja tiedostamatonkin voimanlähde. Se määrittelee niin ryhmien kuin yksilöiden käyttäytymistä, käsityksiä, ajatusmalleja ja arvoja. Yrityskulttuurin elementit määrittävät strategiaa, toimintamalleja ja tavoitteita. Jotta organisaatiosta voidaan tehdä toimivampi, kulttuurin vaikutus yrityksen jokapäiväisessä elämässä on huomioitava. Työpaikallaan hyvin viihtyvät työntekijät ovat sitoutuneempia ja tuottavampia kuin ne, jotka kokevat, ettei heidän työnteollaan ole syvempää merkitystä tai yhteyttä muihin.

  Ihmisten tuntiessa toisensa muutenkin kuin työprojektien kautta  he tekevät herkemmin yhteistyötä.

  Yhteistyössä on voimaa

  Me EMUssa emme halua olla pelkkä työpaikka. Tavoitteenamme on luoda vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta työntekijöidemme kesken ja siinä olemme onnistuneet hyvin. Menestyminen Great Place to Work -tutkimuksessa on osoitus siitä. Panostamme yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, sillä olemme huomanneet, että ihmisten tuntiessa toisensa muutenkin kuin työprojektien kautta, he tekevät herkemmin yhteistyötä. Ja mikä tärkeintä – auttavat vilpittömästi toisiaan. Yhteistyöllä pääsemme parhaisiin tuloksiin ja saamme synnytettyä merkityksellisyyden tuntua yhteisössämme. Samalla ymmärrys omasta ja muiden osaamisesta kasvaa ja tietoa jaetaan työkavereiden kesken.

  Lupa tehdä virheitä – villasukat jalassa

  Mikä on yksi suurimmista oppimista estävistä tekijöistä? Se, että pelkää tekevänsä virheitä. Olemme pyrkineet luomaan meille kotoisan ja yhteisöllisen tunnelman, jossa virheiden tekemistä ei tarvitse säikkyä. Se vapauttaa. Viihtyisät toimitilat, rento pukeutuminen villasukkineen ja välitön kanssakäyminen kaikkien kanssa rakentavat juuri meille omintakeista, emumaista kulttuuria. Emulaisen ei tarvitse osata kaikkea tai olla valmis – koskaan.

  Oppimiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun kannustava yrityskulttuuri mahdollistaa koko yrityksen kasvun.

  Vauhdikkaiden asiakkaiden perässä pysyminen ei aina käy kitkatta, mutta se onkin juuri työmme suola. Itsensä kehittäminen ja voittaminen on välttämätön osa emulaisuutta, vaikkei se helppoa olekaan. Oppimiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun kannustava yrityskulttuuri mahdollistaa koko yrityksen kasvun. Haluamme olla antoisa kasvun alusta niin työntekijöillemme kuin asiakkaillemmekin.

  Pyrimme kaikessa tekemisessämme siihen, että asiakas on keskiössä. Asiakkaat ja asiakaskeskeisyys ovat meillä lähellä sydäntä, mutta myönnämme, ettemme ole vielä siellä, missä haluaisimme olla. Teemme kuitenkin töitä sen eteen.

  Uskomme, että yrityskulttuurin muutos on suuressa roolissa mahdollistamassa koko toimialan muuttumista asiakaskeskeisemmäksi.

   

  Anna Savilampi on EMUn projektitaikuri, joka vastaa siitä, että asiakaskeskeisen hallinnon ja IHKU:n (ihmiset ja kulttuuri) palikat loksahtavat paikoilleen. Vaihtelevien työtehtävien ja opintojen myötä hänelle on karttunut monisävyinen kokonaiskuva organisaatiokulttuurin merkityksestä kasvuyrityksen menestystekijänä. Lue lisää EMUn kulttuurista ja emulaisista.