Eduhouse ostaa tanskalaisen GoLearnin ja vahvistaa asemaansa Pohjoismaiden suurimpana työelämäoppimisen palvelutuottajana

Pohjoismaiden learning-as-a-service-markkinajohtaja Eduhouse jatkaa kasvuaan hankkimalla 100 prosentin osuuden tanskalaisesta verrokistaan GoLearnista. Tanskan 1,1 miljardia euron työelämäoppimisen markkinat ovat lähes kaksinkertaiset Suomeen nähden. Laajentuminen Tanskaan on ensimmäinen etappi Eduhousen matkalla laajemmille Euroopan markkinoille. Yritysostoa tukee pääomasijoitusyhtiö Verdane, joka on vauhdittanut Eduhousen kasvua vuodesta 2021 saakka. 

Pohjoismaiden markkinajohtaja etsii uusia polkuja Eurooppaan  


Eduhousella ja GoLearnilla on yhteinen visio – päivän mittaiset seminaarit ovat vanhentunut toimintatapa, ja työn imussa tapahtuvat lyhyet koulutukset vastaavat paljon paremmin jatkuvasti muuttuvan työelämän haasteisiin. Molempien yritysten missiona on tehdä työelämäoppiminen helpoksi ja hauskaksi ajasta ja paikasta riippumatta.   
 
”Olemme innoissamme, kun pääsemme yhdistämään voimamme GoLearnin kanssa. Meillä on yhteinen intohimo kasvuun ja parhaaseen mahdolliseen työn ohessa tapahtuvaan kouluttautumiseen. Kehitämme koulutusalustaamme ja palvelutarjontaamme vastataksemme kasvavaan kysyntään modernilla tavalla. Netflix-tyylinen suoratoistopalvelu ja tilauspohjainen liiketoimintamalli on jo ammattilaisille tuttu. Mallimme tukee nykyajan työnteon muotoja. Pitkien sessioiden sijaan alustamme tarjoaa kiinnostavaa ja tehokasta koulutusta työn lomassa, pieninä paloina”, kertoo Eduhousen toimitusjohtaja Jukka Vento.  
 
Eduhousen ja GoLearnin korkean tason käyttäjäkokemus, ajankohtainen ja tarkkaan kuratoitu sisältö sekä yksilöidyt koulutusmenetelmät tarjoavat organisaatioille ja ammattilaisille parhaat ratkaisut osaamisen kehittämiseen työn ohessa. Yhdessä Eduhouse ja GoLearn ovat Pohjoismaiden paras digitaalisen työelämäoppimisen palveluntarjoaja.   
 
”Sen lisäksi, että Eduhouse ja GoLearn jakavat samat tavoitteet ja vision alan kehittämisestä, yrityskaupan myötä meille avautuu uusia reittejä muualle Eurooppaan. Vuonna 2017 perustettu GoLearn on kasvanut voimakkaasti koko olemassaolonsa ajan, ja Tanskan työelämäoppimisen markkinan kooksi arvioidaan 1,1 miljardia euroa, mikä tekee niistä kaksi kertaa Suomen markkinoita suuremmat. Kun yhdistämme voimamme, meillä on valtavasti kansainvälistä kasvupotentiaalia”, Jukka Vento jatkaa.  
 
GoLearnin hankinnan jälkeen Eduhousen vuotuinen liikevaihto ylittää 17 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Eduhouse tarjoaa palveluitaan noin 280 000 käyttäjälle. Yhtiön tavoitteena on ulottaa palvelunsa miljoonalle käyttäjälle vuoteen 2025 mennessä ja saavuttaa samana vuonna 50 miljoonan euron liikevaihto.   
 
Kuluneen puolentoista vuoden aikana Eduhouse on ostanut myös kolme suomalaista yritystä. Wistec Trainingin, Sovelton ja Hallintoakatemian yrityskaupat ovat laajentaneet Eduhousen käyttäjäkuntaa ja palvelutarjontaa. Ennen GoLearnin ostamista Eduhouse toimi jo Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja on tarjonnut asiakkailleen lokalisoitua sisältöä paikallisilla kielillä.  

Huippuluokan koulutusalusta ja luovat tavat innostaa ammattilaisia vastaavat elinikäisen oppimisen kasvavaan kysyntään   

Eduhouse on Pohjoismaiden suurin digitaalisten työelämäoppimisen palvelutarjoaja. Eduhouse on jatkuvan oppimisen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa yrityksille työkaluja työntekijöidensä osaamisen kehittämiseen, ja sen palvelut soveltuvat erilaisille oppimistavoille.  
 
Tanskan markkinajohtaja GoLearn täydentää monin tavoin Eduhousen palvelutarjontaa ja tuo mukanaan luovia tapoja koulutettavien kiinnostuksen herättämiseksi. GoLearnin missiona on demokratisoida yrityskoulutusmarkkinoita ja taistella tylsiä verkkokoulutuksia vastaan yhdistämällä perinteinen verkkokoulutus innovatiivisiin osallistamisominaisuuksiin.    
 
Eduhousen koulutustarjonta keskittyy työelämälle kriittisten taitojen kehittämiseen, erityisesti liiketoiminnan, teknologian ja työelämätaitojen saroilla. GoLearn tarjoaa tietoturvaan, Microsoft Officen käyttöön sekä myynti- ja johtajuustaitoihin liittyvää koulutusta.  
 
GoLearnin erikoisuus on käyttää kursseissaan näyttelijöitä vuorovaikutustilanteiden havainnollistamiseksi. Koulutettavat voivat esimerkiksi harjoitella hankalia keskusteluja ja oppia toimimaan vaativissa kohtaamistilanteissa.  
 
”Eduhouseen liittyminen ja uuden kasvun tavoittelu ovat loistava tilaisuus sekä asiakkaillemme että yrityksellemme. Työskentelytapamme ja työelämäoppimista koskevat tulevaisuuden visiomme sopivat hyvin yhteen. Yhdessä tarjoamme Pohjoismaiden parasta osaamisen kehittämiseen tähtäävää koulutusta, joka vastaa elinikäisen oppimisen kasvavaan kysyntään”, sanoo Tue Lindblad, toinen GoLearnin perustajista.

GoLearn jatkaa omalla nimellään ja sen molemmat perustajat, Tue Lindblad ja Rolf Pedersen, jatkavat Tanskassa yrityksen johdossa.   
 
”Ryhmä enkelisijoittajia on kulkenut GoLearnin perustajien Tue Lindbladin ja Rolf Pedersenin matkassa koko vuonna 2017 alkaneen loistavan kasvutarinan ajan. Näemme GoLearnin ja Eduhousen yhdistymisen luonnollisena seuraavana askeleena kohti Euroopan markkinajohtajuutta digitaalisen yrityskoulutuksen saralla. Toivotan Tuelle, Rolfille ja muillekin GoLearnillä valtavasti onnea yrityksen jännittävälle kasvumatkalle uudessa omistuksessa”, sanoo Nicolai Frisch Erichsen, GoLearnin väistyvä hallituksen puheenjohtaja.  
 
Eduhousen kasvua tukee Verdane, kasvuun erikoistunut ja teknologiayrityksiin keskittyvä pääomasijoittaja. Verdane sijoitti Eduhouseen vuonna 2021 ja jatkaa yrityksen kunnianhimoisten kasvusuunnitelmien tukemista.   
 
”Yrityskoulutuksen potentiaali ja kysyntä kasvavat nopeasti, ja olemme innoissamme mukana Eduhousen kasvutarinassa. Eduhousen johto ja hallitus ovat keskittyneet löytämään täydellisen kumppanin, joka sopisi yrityksen strategiseen tavoitteeseen vahvistaa konsernin asemaa Pohjoismaiden markkinajohtajana. GoLearn on juuri sitä, ja paljon enemmänkin”, sanoo Verdanen sijoitusammattilainen Iikka Moilanen.    
 

Lisätietoja: 
 

Jukka Vento 
Eduhousen toimitusjohtaja  
jukka.vento@eduhouse.fi 
+358 500 845315  
 

Tue Lindblad 
GoLearnin perustaja  
tue@golearn.dk 
+45 2810 0909  

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso