Eduhouse tuo henkilökohtaisen tekoälyapurin oppimisen tueksi

Miltä tuntuisi, jos sinulla olisi vierelläsi henkilökohtainen assistentti, kun opiskelet uusia taitoja verkossa? Eduhousen virtuaalisen tekoälyassistentin pilottihanke viitoittaa tietä kohti tulevaisuuden tehokkaita oppimisen tapoja.

Learning-as-a-service-palveluita tarjoava Eduhouse on tuomassa verkko-oppimiseen ensimmäisenä Pohjoismaissa tekoälypohjaisen oppimisassistentin, joka nopeuttaa ja helpottaa opinnoissa etenemistä. Assistentti kohdentaa oppimissisältöjä käyttäjän ja hänen työnkuvansa tarpeiden mukaiseksi, mikä tekee oppimiskokemuksesta henkilökohtaisemman. Personointi tekee oppimisesta kiinnostavampaa ja sitouttaa koulutukseen.

”Tekoälyn kehitys tulee mullistamaan oppimisen niin Eduhousen kaltaisissa palveluissa kuin laajemminkin. Tavoitteenamme on tekoälyassistentin myötä uudistaa verkko-oppimisen kokemus ja asettaa uusi standardi koko alalle”, Eduhousen perustaja ja toimitusjohtaja Jukka Vento kertoo.

”Uskomme, että kun oppimiseen saa apua ajasta ja paikasta riippumatta, tulee osaamisen päivittämisestä nopeampaa, tehokkaampaa ja mielekkäämpää kuin aikaisemmin. Tästä hyötyvät sekä työnantajat että kouluttautuvat työntekijät.”

"Generatiivinen tekoäly tulee mullistamaan työtä, oppimistarpeita ja Eduhousen liiketoimintaa. Sen vuoksi Eduhouse aikoo jälleen rakentaa itsensä uudelleen."


Eduhouse julkaisee EVA Eduhouse Virtual Assistant -nimellä kutsuttavasta oppimisassistentistaan pilottiversion ensi vaiheessa viiden asiakasorganisaationsa käyttöön. Kaksi kuukautta kestävän pilottiprojektin aikana yhtiö kerää asiakasorganisaatioilta ja oppijoilta palautetta assistentin hyödyllisimmistä ominaisuuksista ja mahdollisista kehityskohteista. Eduhousen oma kehittäjätiimi kehittää assistenttia jatkuvasti eteenpäin pilotin ja käyttäjäpalautteen pohjalta.

Henkilökohtainen oppimisassistentti on opiskelijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri. Chatin muodossa toimiva assistentti hallitsee kaikki Eduhouse-alustan oppimissisällöt ja kykenee muodostamaan niiden pohjalta räätälöityjä vastauksia. Esimerkiksi tilinpäätöstä tekevä kirjanpitäjä voi kysyä assistentilta, missä menee olennaisuuden raja tilinpäätöksessä. Räätälöityjen vastauksien lisäksi assistentti voi suositella kurssitarjonnasta sopivia koulutuksia esimerkiksi roolissaan aloittavalle uudelle esihenkilölle.

Uutta liiketoimintaa tekoälystä

Eduhouse perustettiin vuonna 2002, mutta olemassaolonsa aikana yhtiö on luonut itsensä uudestaan useamman kerran. 2010-luvulla Eduhouse muuntautui perinteisestä koulutusten järjestäjästä ensimmäisten joukossa learning as a service -palveluntarjoajaksi. Kaikki opetussisältö rakennettiin verkkoon, ja palvelun malli muutettiin kurssipohjaisesta kuukausimaksulliseksi, jatkuvaa oppimista tukevaksi. Sittemmin mallin ovat ottaneet käyttöön lukuisat muutkin koulutusalan toimijat Pohjoismaissa.

”Generatiivinen tekoäly tulee mullistamaan työtä, oppimistarpeita ja Eduhousen liiketoimintaa. Sen vuoksi Eduhouse aikoo jälleen rakentaa itsensä uudelleen. Tulevaisuuden Eduhouse on tekoälyn ansiosta entistä vahvempi toimija”, Vento toteaa.

Tekoäly vauhdittaa Eduhousen liiketoimintaa virtuaalisen oppimisassistentin lisäksi myös kahdella muulla osa-alueella – tekoälykoulutuksien sekä henkilöstön omien tekoälypohjaisten työkalujen myötä.

"Haluamme elää kuten opetamme: päivitämme osaamistamme ja uudistamme toimintaamme jatkuvasti."


Eduhousen koulutustarjonta koostuu eri alojen ammattilaisille suunnatuista talous- ja palkkahallinnon, HR:n ja johtamisen, julkishallinnon, IT:n sekä digi- ja työelämätaitojen aihealueista. Kaikki oppimissisällöt ovat tarjolla verkossa Eduhousen omalla oppimisalustalla, jonka palveluita tarjotaan noin 300 000 käyttäjälle eri asiakasorganisaatioissa.

Voimakas tekoälykoulutusten kysyntä tuki Eduhousen kasvua vuonna 2023, eikä kysyntä näytä hiipumisen merkkejä. Viime vuoden aikana yhtiö kasvatti tekoälykoulutustensa tarjontaa muutamista toteutuksista kymmeniin erilaisiin.

Viisi kymmenestä yhtiön katsotuimmasta koulutustallenteesta liittyy tekoälyyn, ja tekoälyä käsittelevien etäkoulutusten osallistujamäärät ylittivät kaikki ennätykset yhtiön aiempiin etäkoulutuksiin verrattuna. Tarjonta vaihtelee tekoälyn perusteita esittelevistä koulutuksista edistyksellisempiin käyttötapoihin ja eri työrooleille suunniteltuihin kokonaisuuksiin.

”Eduhousella on Suomen laajin ja monipuolisin valikoima eri ammattiryhmille räätälöityjä koulutuksia tekoälyn hyödyntämisestä. Asiantuntijamme myös päivittävät koulutussisältöjä jatkuvasti ja tuovat palveluun uusia tekoälysisältöjä”, Vento sanoo.

”Haluamme elää kuten opetamme: päivitämme osaamistamme ja uudistamme toimintaamme jatkuvasti. Olemme innolla mukana kehittämässä oppimisen tekoälypohjaisia ratkaisuja ja niiden myötä yhä tehokkaampaa ja kiinnostavampaa tulevaisuuden oppimista”, Vento päättää.

Lisätietoja: 

Jukka Vento   
Toimitusjohtaja, Eduhouse  
jukka.vento@eduhouse.fi   
puh. 050 084 5315 

 

Haluatko kokea ensimmäisten joukossa, miten EVA tulee mullistamaan oppimisen?

Liity edelläkävijöihin ja kuule uudesta virtuaalisesta oppimisassistentista heti, kun se on saatavillasi.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.