Verkkokoulutus, podcast, webinaari vai jotain muuta? 6 osaamisen kehittämisen menetelmää

Oletko koskaan miettinyt, että ihmiset ympärilläsi oppivat jatkuvasti jotain uutta ihan huomaamattaankin – ja kaikki erilaisilla, itselle sopivilla tyyleillä? 

Kaveriporukassasi tai perheessäsi on todennäköisesti ainakin yksi tyyppi, joka rakastaa podcasteja ja äänikirjoja, ja kuluttaa kaikki lenkkinsä ja bussimatkansa kuulokkeet korvilla. Yksi taas on jo vuosia selannut YouTube-videoita ja päätyy tasaisin väliajoin videomaratonille, joka alkaa hauskasta kissavideosta ja päättyy halonhakkuutekniikoiden opetukseen. Tai johonkin vastaavaan. Yksi vannoo perinteisten kirjojen ja sanomalehtien nimeen, ja muutama puolestaan voisi illanistujaisissa kuluttaa tuntikausia juttelemalla uusien, kiinnostavien ihmisten kanssa. 

Kaikki nämä arkiset asiat tarjoavat meille jatkuvasti uutta tietoa. Niiden kautta oppiminen on tehokasta ennen kaikkea siksi, että se tapahtuu meille mieluisalla tavalla. Saman tulee päteä myös työelämässä – osaamisen jatkuva kehittäminen on modernissa työmaailmassa äärimmäisen tärkeää, mutta yksi tapa opetella uutta ei koskaan sovi kaikille. 

Onneksi on olemassa monia erilaisia menetelmiä, joiden avulla voit kehittää osaamistasi joustavasti ja itsellesi mieluisalla tavalla. Me Eduhousella tarjoamme oppimisen menetelmiä karkeasti jaoteltuna kuutta erilaista – mikä niistä toimii sinulle parhaiten?

1. Verkkokoulutustallenteet

Koulutustallenteet ovat kätevä tapa oppia uutta myös silloin, kun oma aikataulu ei salli osallistumista reaaliaikaisiin koulutuksiin. Eduhousen videotallenteita voit katsoa aina, kun itse haluat. Voit helposti aikatauluttaa oppimisen kalenteriisi sekä tehdä palveluun muistiinpanoja ja palata niihin tarvittaessa.

2. Etäkoulutukset

Etäkoulutus on interaktiivinen tapa oppia uutta ja osallistua koulutuksiin reaaliajassa, vaikka et olisikaan fyysisesti samassa paikassa. Voit esittää kysymyksiä kouluttajalle ja ottaa osaa keskusteluun. Se tukee aktiivisista oppimista niille oppijoille, jotka sisäistävät uutta tietoa parhaiten muiden kanssa. Etäkoulutus mahdollistaa joustavan osallistumisen erilaisiin koulutuksiin riippumatta siitä, missä milloinkin olet.

3. Valmennusohjelmat

Valmennus on pitkäkestoinen koulutusmuoto, jossa osallistujat sitoutuvat esimerkiksi vuoden mittaiseen ohjelmaan. Koulutukseen kuuluu tasaisin väliajoin järjestettäviä koulutushetkiä tai luentoja, joita pidetään joko paikan päällä tai virtuaalisesti. Pidemmälle aikajaksolle jaettu valmennusohjelma tarjoaa syvällisemmän oppimiskokemuksen ja mahdollisuuden paneutua aiheeseen perusteellisesti.

Osaamisen kehittämisen menetelmät-1
Oppimisen ei tarvitse tarkoittaa tunteja kestäviä luentoja, vaan omaa osaamistaan voi kehittää myös vaikkapa lenkkipolulla tai lyhyellä tauolla töiden lomassa.

4. Podcastit

Podcastit ovat nousseet suureen suosioon viime vuosina, ja ne tarjoavat erinomaisen tavan oppia uutta tai syventää osaamista kuunnellen. Eduhousen podcasteissa käsittelemme muun muassa työelämän ajankohtaisia aiheita, asiantuntijahaastatteluja ja inspiroivia tarinoita. Podcastien avulla voit oppia uutta matkalla töihin, lenkkipolulla tai vaikkapa ruuanlaiton ohella.

5. Webinaarit

Webinaarit ovat luentoja tai koulutustilaisuuksia, jotka pidetään reaaliaikaisesti verkossa. Webinaarit ovat tehokas tapa kuulla kiinnostavaa ja ajankohtaista uutta tietoa eri alojen asiantuntijoilta. Suurin osa Eduhousen webinaareista ovat myös ilmaisia ja kaikille avoimia, joten voit vinkata niistä myös kaverille!

6. Tapahtumat

Eduhousella järjestämme erilaisia tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia oppia uutta omalta alalta tai isommasta työelämää koskettavasta kokonaisuudesta. Tapahtumat voivat sisältää esimerkiksi konferensseja, luentoja, seminaareja ja työpajoja.

 

Olipa menetelmäsi mikä tahansa, osaamisen kehittäminen kannattaa aina. Eduhouse-koulutuspalvelusta löydät kaikki nämä oppimisen tavat – kokeile palvelua viikon ajan maksutta ja aloita uuden oppiminen vaikka heti!

Kokeile ilmaiseksi

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso