Microsoft 365 -koulutukset uudistuivat

Antti-Roine

 

Tämän artikkelin kirjoittaja on DI, Microsoft Certified Trainer Antti Roine, joka on toiminut kouluttajana sekä asiantuntijana Microsoft-teknologioiden parissa 20 vuotta ja seuraa aktiivisesti Microsoftin pilvituotteiden kehitystä.

 

Microsoftin uusimmassa koulutusuudistuksessa MS-100 (Microsoft 365 Identity and Services) ja MS-101 (Microsoft 365 Mobility and Security) -kurssit korvataan uudella MS-102 (Microsoft 365 Administrator Essentials) -kurssilla. Myös tietoturvakurssi MS-500 (Microsoft 365 Security Administration) korvataan uusilla kursseilla.

Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja siksi on tärkeää, että IT-alan ammattilaiset pysyvät ajan tasalla uusimmista kehityksistä ja parhaista käytännöistä. Microsoft on yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä, joka tarjoaa monia koulutusohjelmia ja sertifikaatteja.

MS-100 -ja MS-101 -kurssien tausta

Ennen kuin siirrymme uuden kurssin esittelyyn, on hyödyllistä ymmärtää MS-100 ja MS-101 kurssien tausta. Nämä kurssit kuuluivat aiemmin Microsoftin sertifiointiohjelmaan ja keskittyivät Microsoft 365 -palveluiden hallintaan ja ylläpitoon. MS-100 kattoi identiteetinhallinnan ja käyttäjähallinnan, kun taas MS-101 käsitteli Microsoft 365 -palveluiden tietoturvaa, vaatimustenmukaisuutta sekä työasemien sekä mobiililaitteiden hallintaa.

Tarve uudistaa koulutusohjelmaa

Teknologian nopean kehityksen myötä Microsoft tunnisti tarpeen päivittää koulutusohjelmansa vastaamaan nykyisiä tarpeita ja tekniikoita. MS-100 -ja MS-101 -kurssit olivat saaneet positiivista palautetta, mutta niiden sisältö ja painotukset eivät enää vastanneet täysin alan vaatimuksia.

MS-102 -kurssin esittely

Vastatakseen näihin haasteisiin Microsoft päätti korvata vanhat kurssit uudella MS-102 -kurssilla. MS-102 -kurssi keskittyy Microsoft 365 käyttöönottoon, konfigurointiin, hallintaan, tietoturvaan sekä compliance -puoleen (esim. informaation salaus, tietovuotojen estäminen, sekä tietojen säilytyskäytäntöihin). Kurssi valmistelee opiskelijoita Microsoft 365 Certified: Administrator Expert -sertifiointiin.

MS-102 -kurssin edut ja hyödyt

Uuden MS-102 -kurssin avulla opiskelijat saavat kattavan ymmärryksen Microsoftin pilvipalveluiden nykyisistä ja tulevista ominaisuuksista. Kurssi auttaa heitä kehittämään taitojaan ja päivittämään osaamistaan vastaamaan muuttuvia liiketoiminta- ja teknologiahaasteita. MS-102 -kurssi tarjoaa myös valmistautumisen Microsoftin roolipohjaiseen sertifiointiohjelmaan, joka on arvostettu ja tunnustettu IT-alalla. Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita Microsoftin pilvipalveluiden hallinnasta ja kehittämisestä, hyötyvät uudesta MS-102 -kurssista. Se tarjoaa heille ajantasaisen koulutuksen ja sertifikaatin, joka voi parantaa heidän työllistettävyyttään ja uranäkymiään.  Microsoftin sertifioitujen ammattilaisten on tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista teknologioista ja taidoista, jotta he voivat tarjota parasta mahdollista tukea ja ratkaisuja asiakkailleen. Jatkuvan oppimisen merkitys korostuu teknologiasektorilla, ja Microsoft on valmis tukemaan koulutuksen avulla alan ammattilaisten menestystä ja kehitystä.

Tietoturvakurssit

Microsoft poistaa valikoimasta suositun MS-500 (Microsoft 365 Security Administration) -koulutuksen. Tässä koulutuksessa on neljän päivän aikana käyty läpi 14 erilaista moduulia kattaen tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden. Nämä aihepiirit ovat jatkuvasti kehittyneet eikä kaikkia asioita pystytä enää käsittelemään yhden koulutuksen aikana. MS-500 -kurssien aiheita käsitellään jatkossa SC-200, SC-300 sekä SC-400 -kursseilla. SC-400 -kurssin kesto pitenee syksyllä 2023 kahdesta päivästä kolmeen päivään.

Tutustu koulutuksiin palvelussamme

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso