Suomalainen oppimispalveluiden Netflix laajenee kunta-alalle – Eduhouse ostaa Hallintoakatemian

Eduhouse, suomalainen Learning-as-a-Service-markkinajohtaja (LaaS), ostaa julkishallinnon
koulutuspalveluihin ja osaamisen kehittämiseen erikoistuneen Hallintoakatemian. Eduhousen LaaS-palvelulla asiakasorganisaatiot saavat kuukausitilauksella työntekijöidensä käyttöön laajan verkkokoulutuskirjaston ja edistyksellisen verkko-oppimisalustan. Koulutukset keskittyvät talous-, palkka- ja henkilöstöhallintoon, liikejuridiikkaan sekä IT-taitoihin. Yrityskaupan myötä Eduhousen palveluvalikoima laajenee yksityiseltä sektorilta tukemaan myös julkishallinnon ammattilaisten jatkuvaa oppimista.

 

Eduhouse tarjoaa tietotyöläisille suunnattuja tilauspohjaisia oppimispalveluita, joissa organisaatiot tilaavat palveluita työntekijöilleen kuukausimaksullisina suoratoistopalveluina. Osaamistaan voi kehittää laajan videokirjaston, podcastien ja muiden itseopiskelumateriaalien avulla sekä kouluttajavetoisten etäkoulutusten ja onlinevalmennusten muodossa. Eduhousen tavoitteena on tarjota markkinoiden ajankohtaisin ja olennaisin ammattilaisten työn ohessa tapahtuva koulutus yhdellä alustalla.


”Näemme, että LaaS-malli palvelee hyvin julkishallintoa, jossa kaivataan monialaista ja joustavaa
osaamisen kehittämistä. Julkishallinnon koulutustarpeet voivat liittyä esimerkiksi salassapitoon,
asiakirjahallintoon, päätöksentekoon, muuttuvaan lainsäädäntöön tai vaikkapa pöytäkirjaamiseen tai
kaavoitukseen. Yhdessä Eduhouse ja Hallintoakatemia voivat tukea julkishallinnon ammattilaisten jatkuvaa oppimista yhdellä alustalla”, toteaa Eduhousen toimitusjohtaja Jukka Vento.


Hallintoakatemia on julkishallinnon alalla tunnettu toimija. Se on osallistunut lähes kaikkien Suomen kuntien osaamisen, hallinnon ja toiminnan kehittämiseen.


”Hallintoakatemian palvelut keskittyvät julkishallinnon ammattilaisten arjen työkalujen ja menetelmien kouluttamiseen. Koulutuksia vetävät alan kokeneimmat asiantuntijat, jotka tekevät itse työtä samojen teemojen parissa ja näin tuntevat koulutettavien työympäristöt ja tarpeet. Yhteistyö tuttujen palvelujen ja ammattilaisten kanssa jatkuu ennallaan, mutta Eduhousen jatkuvan oppimisen mallia ja palvelualustaa hyödyntämällä julkishallinnon koulutusmahdollisuudet lisääntyvät ja laatu kehittyy vielä entisestään”, kertoo Hallintoakatemian toimitusjohtaja Tuuli Tarukannel.

 


Tilauspohjaisten oppimispalveluiden markkina kasvaa kovaa vauhtia


Kyseessä on Eduhousen kolmas yrityskauppa vajaan vuoden sisällä. Eduhouse osti tieto- ja
viestintäteknologia-alan koulutusyhtiöt Wistec Trainingin kesäkuussa 2021 ja Sovelton huhtikuussa 2022. Suomessa jatkuvan oppimisen markkina on jo melko kehittynyt, mutta esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa Eduhousen kasvuprosentti on kolminumeroinen. Vuosittain Eduhousen oppimisen suoratoistopalveluja käyttää noin 100 000 ammattilaista. Eduhousen tavoitteena on tarjota palveluitaan miljoonalle käyttäjälle vuoteen 2030 mennessä.


Vastaavia tilauspohjaisia oppimispalveluita tarjoavat esimerkiksi Linkedin Learning, Codeacademy ja
Udemy. Eduhousesta povataan haastajaa kansainvälisille toimijoille sekä suomalaisen koulutusviennin edistäjää. Eurooppalaisiin kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Verdane osti viime vuonna osuuden Eduhousesta ja tukee jatkossakin Eduhousen toiminnan kehittämistä ja kasvua.


”Näemme, että kuntasektorilla on käynnissä vastaavanlainen muutos kohti jatkuvaa oppimista kuten
yksityisellä sektorilla. Hallintoakatemiasta tulee erinomainen osa Eduhousen tarjontaa erityisesti julkisen puolen vaativien osaamistarpeiden osalta”, kiteyttää Verdanen sijoitusammattilainen Iikka Moilanen.


Hallintoakatemian, Sovelton ja Wistecin hankinnan jälkeen Eduhousen yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa vuonna 2021. Kuluvan vuoden aikana liikevaihdon odotetaan kasvavan noin 16,5 miljoonaan euroon. Yhtiöt toimivat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja niillä on yhteensä noin 100 työntekijää. Suomessa yhtiöillä on yli 60 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä sekä Tampereella.

 

Tutustu yleisimpiin kysymyksiin täällä

 


Lisätietoja:


Jukka Vento
Toimitusjohtaja, Eduhouse
jukka.vento@eduhouse.fi
050 084 5315


Tuuli Tarukannel
Toimitusjohtaja, Hallintoakatemia
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi

045 612 5664

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.