TOP 40 tilitoimistoalan vaikuttajaa

Ketkä olivat kovimmat tilitoimistoalan vaikuttajat vuonna 2018? TOP-listauksia on tehty monella muulla alalla, mutta ei (tietääkseni) taloushallintoskenessä. Miksi näin? Kivenkovia ja monissa liemissä keitettyjä ammattilaisia tämä ala on pullollaan - ja tilitoimistoala on nyt kuuminta hottia! Siksi haluan avata pelin.

Tutustu Eduhousen toimitusjohtajan, Jukka Venton, tarkasti punnittuun TOP 40 -listaan perusteluineen.

 

Tilitoimistoala on nyt kuuminta hottia

 

Tilitoimistoala vetää rahoittajia kuin hunapurkki nalleja ja se on eturivissä näyttämässä muille mallia siitä, miten robotisaatio ja tekoäly käännetään euroiksi ja lisäarvoksi asiakkaalle. Siksi haluan nyt avata pelin ja jakaa oman punnitun TOP 40 -listani.

 

Valintakriteerit?


Mukaan valitsin mm.

 1. alan uudistajia
 2. vaikuttajia
 3. pioneereja.

 


Helppoa ei ollut: aluksi kun tein tätä listausta, listalla oli lähes sata nimeä. Rajausta oli siksi pakko tehdä ja eräänlainen "occamin partaveitsi" kävi tiuhaan, välillä ihan summittaisestikin.

TOP 40 -vaikuttajalista tilitoimistoalalla (aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan)

 

 1. Tapani Aalto

Tapani on kuuden tilitoimiston yhdistymisessä syntyneen Aallon Groupin hallituksen puheenjohtaja. Konserni nousee kertaheitolla toimialansa kymmenen suurimman joukkoon ja selvittää vakavissaan listautumismahdollisuuksia First North -listalle vuoden 2019 aikana.

 

 1. Antti Aho

Talenomin talous- ja henkilöstöjohtaja Antti Aho kuuluu tilitoimistoalan vaikuttajien uuteen sukupolveen. Antilta on tulossa vuoden vaihteessa Alma Talentin kustantama kirja ”Kirjanpitäjästä konsultiksi – Pääkirja”, jossa otetaan kantaa kirjanpitäjän tulevaisuuden työnkuvaan.

 

 1. Peter Aho

Administerin toimitusjohtaja Peter Aho on kasvattanut 18 vuodessa isänsä perustamasta yhden miehen tilitoimistosta Suomen suurimman palkkapalveluyhtiön ja johtavan sähköisen taloushallinnon asiantuntijan.

 

 1. Mikko Akselin

TietoAkseli Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Mikko Akselin, on taloushallinnon moniosaaja, joka on erikoistunut yritysjärjestelyihin, verotukseen, yrityshallintoon ja liiketoimintojen kehittämiseen. Hän toimii yrittäjänä puolisonsa kanssa vuonna 1991 perustamassaan, nyt jo yli 140 henkeä työllistävässä konsernissa, jossa työskentelyn on aloittanut myös perheen seuraava sukupolvi.

 

 1. Kari Alhola

Suomen arvostetuimmalla ja kokeneimmalla KLT-valmentajalla on laaja ja monipuolinen kokemus taloushallinnon tehtävistä, taloushallinnon ja johtamisen konsultoinnista ja koulutuksesta sekä veroasiantuntijatehtävistä yli 20 vuoden ajalta. Karissa yhdistyy täysin uniikisti vahva tilitoimistoalan kentän tuntemus ja vahva pedagoginen ”pelisilmä”.

 

 1. Janne Fredman

Työskentelee Taloushallintoliitossa johtavana asiantuntijana. Janne on kysytty asiantuntija ja kouluttaja erityisesti taloushallinnon ohjelmistopuolella. Hänen taustansa taloushallinnon automaatioprosessien ja rajapintojen ymmärtäjänä on vertaansa vailla tilitoimistoympäristössä.

 

Hänen yrityksensä tavoitteet määritetään ja mitataan henkilöstön hyvinvoinnilla. 

 

 1. Max Gylling

Sarjayrittäjä, toimitusjohtaja Max Gyllingin isoisän perustama kirjanpitoyritys Gylling Accounting Oy siirtyi isä Mario Gyllingiltä Maxille vuonna 2006. Max puhuu tilitoimistoasiakkaista päämiehinä ja hänen yrityksensä tavoitteet määritetään ja mitataan henkilöstön hyvinvoinnilla. Tällä hetkellä Gylling Accounting on kasvava ja kansainvälistyvä asiantuntijayritys, jonka ydintoimintaan kuuluvat konsultointi, analyysit ja erilaiset tehostamisprojektit. Max kuuluu myös Taloushallintoliiton hallitukseen.

 

 1. Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen toimii auktorisoidun tilitoimiston Nettomaster Oy:n osakkaana. Jukka on taloushallinnon selkeäsanaisena kouluttajana yksi Suomen arvostetuimmista ja pidetyimmistä asiantuntijoista myös tilitoimistokentässä.

 

Hän on innostavissa puheenvuoroissaa kannustanut "rakentamaan täydellistä tilitoimistoa" 

 

 1. Jarkko Iitiä

Jarkko on Visma Solutionsin tilitoimistomyynnin johtaja. Hänen missionaan on ollut auttaa tilitoimistoja parantamaan omaa liiketoimintaansa ja kasvattamaan liikevaihtoaan. Jarkko on omissa innostavissa puheenvuoroissaan kannustanut tilitoimistoja hinnoittelemaan asiantuntijuus oikein, paketoimaan palvelut ja sitä kautta kasvattamaan tuottoa = ”rakentamaan täydellistä tilitoimistoa”.

 

 1. Sanna Kaarlejärvi

Sanna on maamme johtavia talousprosessien kehittäjiä ja Efiman CFO. Alma Talent palkitsi Sannan vuoden 2017 kouluttajana. Sannalta ja hänen kollegaltaan Tero Salmiselta ilmestyi syksyllä 2018 Alma Talentin julkaisema kirja ”Älykäs taloushallinto”.

 

 1. Timo Kaisanlahti

Timo on toiminut kirjanpitolautakunnan puheenjohtajana vuodesta 2010 alkaen. Vuosina 2013 – 2014 hän johti kirjanpitolain uudistamista koskevaa työryhmää, jonka mietintöön uudet lainsäännökset perustuvat. Helsingin yliopiston Oikeustieteellinen tiedekunta kutsui hänet tilinpäätösoikeuden työelämäprofessorin tehtävään 1.1.2018 alkaen.

 

 1. Topi Koski 

Toivo "Topi" Koski on pitkän linjan yritystalouden rautainen ammattilainen, käytännönläheinen ja innostava kouluttaja, pienyrittäjien sparraaja sekä tietokirjailija. Topin koulutukset ovat puhutelleet jo vuosikausia kirjanpidon ja taloushallinnon ammattilaisia. Kosken koulutuksissa yhdistyvät tilitoimistokentän käytännön kokemus ja vahva teoriaosaaminen.

 

Hän on tunnettu äärimmäisen käytännönläheisestä tavasta esittää asiansa. 

 

 1. Sirpa Koponen

Tilipalvelu Sirpa Koponen Oy:n toimitusjohtaja, KLT-kirjanpitäjä, HT-tilintarkastaja. Sirpa on toiminut taloushallinnon alalla vuodesta 1995 lähtien ja hänellä on pitkä kokemus tilitoimistoyrittäjänä ja tilintarkastajana. Todellisena kirjanpidon käytännön ymmärtäjänä ja osaajana, Sirpa on tilitoimistokentän kouluttajana tunnettu äärimmäisen käytännönläheisestä tavasta esittää asiansa. Hän on myös Taloushallintoliiton kirjanpidon asiantuntijaryhmän jäsen.

 

 1. Ismo Kuutti

RSM Finland Oy:ssä työskentelevällä Ismolla on monipuolinen kokemus taloushallinnon asiantuntija- ja johtotehtävistä, tilintarkastuksesta ja konsultoinnista. Kuutin erityisosaamisalueita ovat rakennejärjestelyt, arvonmääritykset, kansainvälinen laskentatoimi, konsernitilinpäätökset (IFRS, US GAAP, FAS ja kuntakonsernit), IFRS-siirtymät ja varmennustoimeksiannot. Tilitoimistoammattilaisen näkökulmasta hänen koulutuksissaan käsitellään mm. sitä miten tilitoimiston ja IFRS-raportoijan yhteistyö suunnitellaan ja toteutetaan ammattimaisesti.

 

 1. Kalle Kyläkallio

Kalle on koko asianajouransa ajan työskennellyt yhtiöoikeuden parissa. Hänen asiakkaidensa toimeksiannot liittyvät keskeisesti osake- ja asunto-osakeyhtiölain soveltamiseen liittyviin kysymyksiin. Konsultoinnin ja kouluttamisen ohessa Kalle kuuluu Tilisanomien toimitusneuvostoon ja ylläpitää legendaarista osakeyhtiölakikirjasarjaa Editalla.

 

Yksi aktiivisimmista tilitoimistoalan vaikuttajista sosiaalisessa mediassa ja aina kun taloushallinnossa tapahtuu. 

 

 1. Riikka Lehtinen

Todennäköisesti tällä hetkellä Suomen arvostetuin palkkahallinnon asiantuntija. Tulorekisteriuudistuksen voimaantulo ja siihen liittyvä kouluttaminen ja konsultointi on pitänyt Riikan kiireisenä kuluvan vuoden osalta. Riikka on yksi aktiivisimmista tilitoimistoalan vaikuttajista sosiaalisessa mediassa ja aina kun taloushallinnossa tapahtuu, Riikan ”terävä kynä” sen myös noteeraa.

 

 1. Jarmo Leppiniemi

Kauppatieteiden tohtori Jarmo Leppiniemi on nykyisen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun pitkäaikainen laskentatoimen professori ja kiistatta yksi tunnetuimmista sekä ansioituneimmista tilitoimistoalan vaikuttajista Suomessa. Hän on ollut mukana mm. kirjanpitolain ja arvopaperimarkkinalain valmistelussa ja on valtion tilintarkastuslautakunnan (VALA) jäsen. Hän toimi myös pitkään kirjanpitolautakunnan (KILA) puheenjohtajana.

 

 1. Ulrika Lindblad

Ulrika Lindblad toimii Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa laskentatoimen lehtorina. Hänellä on pitkä kokemus taloushallinnon erilaisista työtehtävistä sekä pääkirjanpitäjän että controllerin roolissa. Ulrika aloitti vuoden 2018 aikana Taloushallintoliiton hallituksessa sekä KLT-pätevyyslautakunnan jäsenenä ja on tehnyt omalta osaltaan ansiokasta työtä keskeisenä linkkinä tilitoimistokentän ja ammattikorkeakoulusektorin välillä.

 

 1. Eija Männistö

Taloushallintoliitossa henkilöstöhallinnon johtavana asiantuntijana työskentelevä Eija on ottanut lyhyessä ajassa paikkansa yhtenä Suomen kovimpana palkkahallinnon erityisasiantuntijana. Hänellä on myös keskeinen rooli PHT-tutkinnon kehittämisessä ja tuotteistamisessa.

 

Elävä esimerkki siitä, miten kirjanpitäjästä voi kasvaa huippumyyjä.

 

 1. Van Nikkan

Tilitoimisto EMU:n ”myyntihemmo” Van Nikkan on elävä esimerkki siitä, miten kirjanpitäjästä voi kasvaa huippumyyjä. Hän on ollut omalla ennakkoluulottomalla tekemisellään lanseeraamassa tilitoimistokentälle asiakaskeskeisyyden merkityksellisyyttä sekä osaajatiimi eli asiakassolu ajattelumallia.

 

 1. Jussi Paaso

Jussi on toiminut Talenomin toimitusjohtajana 1.1.2017 lähtien ja on johtanut NASDAQ OMX Helsinki Oy:n pörssilistalla noteeratun yhtiön liiketoimintaa menestyksellisesti keskellä taloushallintoalan murrosta.

 

 1. Miia Pasanen

Dextili Oy:n toimitusjohtaja Miia Pasanen aloitti yksinyrittäjänä vuonna 1997. Tällä hetkellä asiakkaita palvelee jo lähes 50 huippuosaajaa ja yritys on yksi Suomen johtavista kiinteistöalan taloushallinnon sekä rakennusalan yritysten taloushallintopalveluita tarjoavista toimijoista. Dextilin luoma henkilöstön koulutusohjelma Dextili-akatemia on täysin uniikki sisäisen kehittämisen yksikkö tilitoimistoalalla. Syksyllä 2018 Dextili liittyi osaksi Aallon Group Oy:tä.

 

 1. Tomi Pienimäki

Aikaisemmin it-yhtiö Vincitin toimitusjohtajana toiminut Tomi Pienimäki on ollut merkittävässä roolissa, kun ryhmä samanhenkisiä, yrittäjävetoisia tilitoimistoja yhdistyi alkusyksystä 2018, ja syntyi yli 200 hengen Aallon Group. Pienimäen johdolla yhtiö selvittää listautumismahdollisuuksia First North -listalle vuoden 2019 aikana.

 

 1. Antti Rantalainen

Tilipalvelu Rantalaisen hallituksen puheenjohtaja ja Taloushallintoliiton puheenjohtaja on rakentanut vuonna 1972 perustetusta yhden naisen yrityksestä yhden Suomen suurimmista ja menestyksellisimmistä tilitoimistoketjuista. Vuonna 2018 yhtiöryhmässä on noin 50 tilitoimistoa noin 40 paikkakunnalla Suomessa. keväällä 2018 pääomasijoitusyhtiö Intera Partners tuli mukaan omistajakumppaniksi ja Antin luotsaama Tilipalvelu Rantalainen tavoitteleekin lähitulevaisuudessa 100 miljoonan euron liikevaihtoa.

 

 1. Leena Rekola-Nieminen

Rekola-Nieminen on pitkän linjan tilitoimistoammattilainen ja arvostettu kouluttaja taloushallinnon alalla. Hän on KILAn jäsen ja liiton kirjanpitoasiantuntija. Leena on julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita kirjanpidosta. Taloushallintoliiton puheenjohtajana hän ehti toimia vuosina 2008–2014.

 

 1. John Roitto

Azets Finlandin toimitusjohtaja John Roitto vastaa Pohjoismaiden johtavan taloushallinto-, palkanlaskenta- ja HR-palveluiden tarjoajan Suomen liiketoiminnan kehittämisestä ja kasvattamisesta. Suomessa työntekijöitä on jo yli 600.

 

Tuonut tilitoimistoalalle "Kaikki myy" -mentaliteetin ja kuuluu itseoikeutetusti tälle listalle.

 

 1. Mika D. Rubanovitsch

Johtajatiimin myynnin "heimopäällikkö" Ruba on tuonut tilitoimistoalalle vuoden 2018 aikana "Kaikki myy" -mentaliteetin ja kuuluu itseoikeutetusti tälle listalle. Odotamme jännityksellä mitä uutta tilitoimistokenttä tulee saamaan häneltä vuonna 2019.

 

 1. Tero Salminen

Efima Oy:n toimitusjohtaja ja yksi neljästä perustajasta on kiistatta Suomen johtava asiantuntija taloushallinnon liiketoimintalähtöisessä kehittämisessä. Terolta ja hänen kollegaltaan Sanna Kaarlejärveltä ilmestyi syksyllä 2018 Alma Talentin julkaisema kirja ”Älykäs taloushallinto”.

 

 1. Samuli Saviala

Tilitoimisto EMU Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja. Samuli on lähtenyt ennakkoluulottomasti mullistamaan perinteistä tilitoimistoalaa rakentamalla yrityskulttuurin, joka muistuttaa Reaktorin ja Vincitin vastaavaa. Tilitoimisto EMU kokeili etätyötä ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin yritys vei työntekijänsä hulppeaan villaan Nizzaan, Ranskaan.

 

Voitaneen puhua yhdestä koko taloushallintoalan merkittävimmästä uudistajasta.

 

 1. Asko Schrey

Asko on yli sadan yrityskaupan mies, Accountorin perustaja ja yhä yksi suurimmista omistajista. Kasvattanut Accountor Groupin Pohjois-Euroopan johtavaksi alan toimijaksi. Voitaneen puhua yhdestä koko taloushallintoalan merkittävimmästä uudistajasta, jonka uran lonkerot alan vaikuttajana ulottuvat aina 80-luvulle asti.

 

 1. Niklas Sonkin

Niklas aloitti Accountor Groupin toimitusjohtajana toukokuussa 2018. Tällä hetkellä Groupin palveluksessa on noin 2500 ammattilaista, yli 2 300 tilitoimistoa ostaa Accountorin palveluita ja sillä on yli 40 000 digitaalista asiakasta. 

 

Taloushallinnon ulkoistamisen, robotiikan, automatisaation ja digitalisoinnin huippuammattilainen.

 

 1. Antti Soro

Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Soro on taloushallinnon ulkoistamisen, robotiikan, automatisaation ja digitalisoinnin huippuammattilainen. Hän on lyhyessä ajassa onnistunut modernisoimaan Taloushallintoliiton prosessit ja vakuuttanut omalla suoraviivaisella tekemisellään liiton jäsenkunnan.

 

 1. Harri Tahkola

Talenom Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tahkola luotsasi isänsä perustaman yrityksen Helsingin pörssin päälistalle kesäkuussa 2017.

 

 1. Tuomas Tahvanainen

Tuomas Tahvanainen otti vetovastuun Leppävaaran Laskennasta kesäkuun 2018 alusta, jolloin tapahtui sukupolvenvaihdos. Tuomas kuuluu uuteen nuoreen tilitoimistosukupolveen, joka haluaa muuttaa omalla tekemisellään ja esimerkillään tilitoimistoalan rakenteita meneillään olevassa murroksessa. Tuomaksen motto ”Pitää päättää, olemmeko kuskin paikalla vai seuraammeko muutosta sivusta: se vaikuttaa rooliimme yhtiöiden kumppaneina.”

 

 1. Tore Teir

Taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon palveluja tarjoavan Greenstepin hallituksen puheenjohtaja Tore Teir on keskittynyt erityisesti rakentamaan uutta liiketoimintaa. Hän on myös tukenut pieniä ja keskisuuria yrityksiä heidän kasvupolullaan. Toren johtama Greenstep kuuluu kirkkaasti sekä henkilöstön lukumäärän että liikevaihdon suuruuden perusteella Suomen kymmenen suurimman tilitoimistopalveluita tarjoavan yrityksen joukkoon ja yrityksen liiketoiminnan kasvuvauhti on ollut viime vuosina varsin nopea.

 

 1. Tapio Tikkanen

Tapio Tikkanen toimii partnerina Kirjurituote Oy:ssä ja Veromo Oy:ssä mm. vastaten Liikekirjuri- ja Kiinteistökirjuri-tietopalveluiden sisällöstä. Hän on aiemmin toiminut eri järjestöissä kirjanpito- ja veroasiantuntijana sekä KILAn yleisohjetyöryhmien sihteerinä. Tikkanen on myös pitkäaikainen verotuksen oikaisulautakunnan varsinainen jäsen. Taloushallintoliitossa Tapio on tällä hetkellä kirjanpidon ja verotuksen asiantuntijaryhmän jäsen.

 

 1. Kristiina Timperi

Kristiina työskentelee Pohjoismaiden johtavassa talous-, palkka-, HR ja isännöintipalveluita tarjoavassa Azets konsernissa johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hän toimii myös Taloushallintoliiton tämän hetkisen hallituksen jäsenenä.

 

 1. Timo Toivanen

Timo on yritysvalmentaja, talouden oivalluttaja sekä TT Valmennus Oy:n toimitusjohtaja. Hän on rakentanut ihailtavan lyhyessä ajassa itsestään taloushallinnon henkilöbrändin aktiivisilla ja mielenkiintoisilla talousosaamiseen liittyvillä somepostauksillaan ja herättänyt sitä kautta myös tilitoimistokentän mielenkiinnon. Timo kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan LinkedIn:ssä.

 

 1. Juha Tommila

Staria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Tommilan luotsaama yritys perustettiin vuonna 2003. Vuonna 2017 Staria Oyj:n liikevaihto oli 12+ M€ ja yhtiön palveluksessa työskenteli yli 150 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Palveluvalikoima muodostuu ohjelmistorobotiikasta talouspalveluihin ja henkilöstöjohtamiseen.

 

Sähköisen taloushallinnon isä.

 

 1. Pauli Vahtera

Ei esittelyjä kaipaa tilitoimistokentässä. Pauli on sähköisen taloushallinnon isä ja hänet tunnetaan sähköisen, paperittoman Tiliote tositteena -kirjanpitojärjestelmän keksijänä. Hänen suunnittelemansa, vuonna 2001 Suomessa asiakaskäyttöön otettu ProCountor-järjestelmä oli Euroopan ensimmäinen verkossa toimiva sähköinen tilitoimistopalvelu. Pauli on kirjoittanut vuoden 1993 ykkösnumerosta alkaen kolumnin/blogin Tilisanomien jokaiseen numeroon.

 

 1. Risto Walden

Risto Walden on verotuksen ja laskentatoimen asiantuntija isänsä perustamassa Bilanssi Oy:ssä. Hän kuuluu Suomen eturivin asiantuntijoihin kirjanpidollisella ja verotuksellisella osaamisellaan ja on kirjoittanut useita teemaan liittyviä kirjoja ja artikkeleita.

 

Kommentteja? Jäikö joku ulkopuolelle, vaikka ehdottomasti kuuluisi listalle? Kuka ja miksi? Miltä näyttää oma listauksesi?

 

Kirjoittaja ja listan laatija:

KTM Jukka Vento on Eduhousen toimitusjohtaja ja perustaja. Ennen koulutusalalle siirtymistä vuonna 2002 hän on toiminut useita vuosia taloushallinnon ja verotuksen kouluttajana sekä vierailevana luennoitsijana. Hän on myös toiminut esimerkiksi verotarkastuksen tehtävissä.

 

Moni näistäkin asiantuntijoista toimii Eduhousen kouluttajina.

 

Tutustu koulutussisältöihin tarkemmin eduhouse -palvelussa. 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.