“Tulevaisuuden työelämä pakottaa meidät aloittelijoiksi”

Tulevaisuuden työelämä ja siihen liittyvät tunteet ja taidot olivat aiheena YTK-Yhdistyksen ja Eduhousen 4T Summit – Tunteet, taidot, työelämä, tulevaisuus -tapahtumassa. Tilaisuudessa puhuivat futuristi Perttu Pölönen, työelämän kehittäjä Niina Hinkkanen Filosofian Akatemiasta sekä tietokirjailija ja luova johtaja Henri “Henkka” Hyppönen.

“Tulevaisuudessa meidät pakotetaan aloittelijoiksi. Oppijan rooliin palaaminen on todella tärkeää. Ei ole noloa myöntää, etten tiedä, vaan päinvastoin tulevaisuuden kannalta elinehto, että pystymme päivittämään itseämme uudestaan ja uudestaan”, sanoi futuristi Perttu Pölönen.

Työelämän kehittäjä Niina Hinkkanen puhui puolestaan uteliaisuudesta ja psykologisesta turvallisuudesta oppimisen mahdollistajina. Hinkkanen huomautti, että nykypäivänä työelämässä ymmärretään uteliaisuuden olevan kaiken oppimisen taustavaikuttajana, kun sitä aiemmin saatettiin pitää jopa hävettävänä ominaisuutena.

Jaksaminen ja tunteet omasta keskinkertaisuudesta mietityttävät monia

Kaikille avoimeen ja maksuttomaan onlinetapahtumaan oli ilmoittautunut yli 3200 henkilöä.

“Tämä on selkeä osoitus siitä, että oma työ ja sen tulevaisuus herättää meissä monenlaisia ajatuksia. Näistä on tärkeää päästä keskustelemaan avoimesti”, sanoo digitaalisen oppimisen edelläkävijä Eduhousen toimitusjohtaja Jukka Vento.

“Saattaa olla, että tapahtuman valtava osallistujamäärä teki epävirallisen ennätyksenkin verkkokoulutusten suosiossa”, hän iloitsee.

Yleisöltä tulleissa ennakkokysymyksissä nousi vahvasti esille oma jaksaminen. Lisäksi pohdittiin, arvostavatko työnantajat enää lainkaan keskinkertaisuutta aikakaudella, jossa painotetaan huippuosaamista ja monella on kova suorittamisen tarve.

Onko kaikkien oltava koko ajan uteliaita tai tulevaisuusmyönteisiä, eikö aivan tavallinen elämä riitä? kysyi tapahtuman paneelikeskustelua juontanut YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas.

“Keskinkertaisuus on osa oppimisprosessia. Emme voi automaattisesti osata jotakin, vaan lähdemme jostakin liikenteeseen. Kokeilemme ja testaamme erilaisia asioita usein aika keskinkertaisella tavalla tai menestyksellä. Sitä kautta syntyy huipputekemistä”, totesi Hinkkanen.

YTK-Yhdistykselle on tärkeää pitää esillä keskustelua siitä, mitä tulevaisuuden työelämä merkitsee yksilön kannalta ja miten tulevaisuuteen voi varautua.

“YTK-Yhdistyksessä työskentelemme paljon sen eteen, että jokainen voisi kokea työelämän muutostilanteet mahdollisuuksina eikä lannistavina hetkinä”, sanoo Ilona Kangas.

Eduhousen työelämän verkkokoulutuskirjasto tuhansine koulutuksineen kuuluu yhdistyksen jäsenetuihin.

 

Lisätiedot:

YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas

ilona.kangas@ytk-yhdistys.fi, puh. 050 590 7853

 

Eduhousen toimitusjohtaja Jukka Vento

jukka.vento@eduhouse.fi, puh. 050 084 5315

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso