5 vinkkiä pilvisiirtymään

Pilveen siirtyminen on iso muutos organisaatiolle, sillä se vaatii uutta osaamista ja oppimisen johtamista. Kun päätös pilveen siirtymisestä on tehty, on aika varmistaa ihmisten osaaminen ja tarjota tukea muutoksessa.

Organisaatiosi nykyisten työntekijöiden osaamisen uudelleensuuntaaminen (reskilling) ja uusien työntekijöiden perehdyttäminen ovat yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, kun valmistellaan siirtymistä pilveen. Tässä asiantuntijoidemme hyväksi kokemia vinkkejä, jotka voivat auttaa tiimiäsi pilvisiirtymässä.

1. Luo yhteinen kieli

Onnistumisen kannalta olennaista on, että koko organisaatiolla on yhteinen ymmärrys muutoksen merkityksestä. Yhteisen kielen luominen on edellytys tavoitteiden saavuttamiselle ja työskentelyn sujuvuudelle uudessa ympäristössä. Fundamentals-tason osaaminen keskeisistä alueista on hyvä tavoite kaikille projektiryhmien jäsenille.

 

2. Huomioi avainhenkilöiden toiveet ja kartoita odotukset 

Ensimmäinen askel on selvittää, mitä asiantuntijat odottavat pilveen siirtymiseltä ja minkälaisia toiveita heillä on oman osaamisensa kehittämisen suhteen. Tämän lisäksi kannattaa selvittää todellinen tilanne, mistä lähtökohdista osaamista lähdetään rakentamaan, ja asettaa tavoitteet tiimien osaamiselle. Osaamista tulee pystyä kasvattamaan ja ylläpitämään arjessa.

3. Kasvata osaamista

Asetettujen tavoitteiden pohjalta tiimeille ja yksilöille kannattaa rakentaa roolipohjaiset opintopolut, joilla varmistetaan riittävä osaaminen pilviteknologioihin siirtymisessä ja sen jälkeisessä ajassa. Luonnollisesti opiskelun etenemiselle on varattava riittävästi aikaa. On hyvä huomioida, että pilvimaailmassa muutos on jatkuvaa ja ajanmukaisen osaamisen ylläpitäminen on keskeinen osa asiantuntijan toimenkuvaa.

4. Varmista riittävä tuki

Pilveen siirtyminen on kokonaisvaltainen muutos. Tavoitteellinen, jatkuva oppiminen mahdollistaa asiantuntijoille ja tiimeille uuden ja yhteneväisen tavan toimia. Huolehdi, että kaikki prosessiin osallistuvat saavat muutosmatkan aikana riittävästi tukea. Tarvittaessa voit hankkia ulkopuolista apua, kuten pilvipalveluiden Learning Coach-tiimin tukea.

5. Rakenna jatkuvan oppimisen kulttuuri

Onnistuneen muutoksen salaisuus on yhdessä oppiminen. Työnantajan pitää pystyä takaamaan asiantuntijoille jatkuva kehittymisen mahdollisuus. Työn ohella opiskelu vaatii työnantajalta systemaattista tavoitteiden asetantaa mutta myös jatkuvaa investointia. Osaamiseen investointi maksaa kuitenkin aina itsensä nopeasti takaisin.

 

”Se, että ihmiset oppivat oppimaan, tekee työntekijöistä todella arvokkaita heidän työnantajilleen.”

- Lauri Siljander, Solita Cloud Academy

 

Lue mitä taitoja tarvitaan pilvipalvelun käyttöönottoon ja kehittämiseen »

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso