Jatkuvan oppimisen suoratoistopalvelut kiihdyttävät kasvuaan – Eduhouse ja Sovelto yhdistyvät

Learning-as-a-Service-kentällä nähdään uutta kasvua, kun jatkuvan oppimisen palveluita tarjoavat Eduhouse ja Sovelto yhdistyvät Eduhousen ostaessa Sovelton koko osakekannan. Työn ohessa tapahtuvaan kouluttautumiseen ja oppimisen alustoihin keskittyvät toimijat tarjoavat kuratoituja koulutuskokonaisuuksia ajasta ja paikasta riippumatta kaikenlaisille oppijoille. Kauppa vahvistaa suomalaisen Eduhousen asemaa LaaS-alan pohjoismaisena markkinajohtajana ja tukee yrityksen tavoitetta mullistaa työn imussa oppimisen. Eduhousen tavoitteena on tarjota valmennusta suoratoistopalveluna miljoonalle käyttäjälle vuoteen 2030 mennessä.

 

Työelämä käy läpi jatkuvaa murrosta. Urapolut ja osaaminen sekä vaatimukset sirpaloituvat, ja ammattilaisilta edellytetään yhä monipuolisempia taitoja ja jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Sekä ammattilaiset itse että eri organisaatiot kaipaavat ratkaisuja jatkuvan oppimisen mahdollistamiseen hektisessä arjessa.

 

Vastauksena muuttuviin tarpeisiin Eduhousen osaamisen kehittämisen filosofiana on työn imussa oppiminen. Ratkaisuna osaamisvajeeseen ja aikapulaan on jatkuvan koulutuksen malli, joka sovitetaan organisaation ja ammattilaisten tarpeiden sekä oppimistyylien mukaiseksi. Satunnaisten koulutuspäivien sijasta oppiminen ja kehittyminen tapahtuvat työpäivien lomassa, suoratoistopalveluna, jossa valmennukset ovat ammattilaisten saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Pitkien koulutusrupeamien sijasta oppiminen tapahtuu jatkuvina sykäyksinä. Osaamistaan voi kehittää suoratoistopalveluna videokirjaston ja podcastien avulla sekä itseopiskelumateriaalien ja kouluttajavetoisten toteutusten muodossa. Tavoitteena on tarjota markkinoiden ajankohtaisin ja olennaisin ammattilaisten työn ohessa tapahtuva koulutus yhdellä alustalla.


Tavoitteellisella ja tarpeet tunnistavalla oppimisella parannetaan aidosti organisaatioiden kilpailukykyä. Eduhousen koulutustarjonta kasvattaa ammattilaisten osaamista erityisesti kolmella osa-alueella: liiketoiminta-, teknologia- ja työelämätaidoissa. Oppimiskokonaisuudet sovitetaan organisaation tarpeiden ja ajankäytön mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteena on ymmärtää oppijan tavoitteet ja keskittyä tarjoamaan sekä olemassa olevan osaamisen ylläpitämistä että aivan uusien taitojen kehittämistä.

 

“Aiomme mullistaa työelämäoppimisen tarjonnan Pohjoismaissa. LaaS-markkina kasvaa todella kovaa vauhtia palvelutarpeiden ja -tarjonnan kehittyessä. Eduhouse on jo mullistanut esimerkiksi taloushallinnon ammattilaisten työn ohessa oppimisen. Alati muuttuva regulaatio vaatii alan ammattilaisilta jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Kaikkien Suomen suurimpien taloushallinnon ulkoistuspalveluita tarjoavien yritysten ammattilaiset kehittyvät työnsä ohessa Eduhousen palveluiden piirissä. Olemme innoissamme mahdollisuudesta kasvattaa Eduhousen palvelutarjontaa ja luoda uusia menestystarinoita Sovelton osaamisen myötä”, kertoo Eduhousen toimitusjohtaja Jukka Vento.


Sovelto on suomalainen, vuonna 1999 perustettu tieto- ja viestintäteknologia-alan valmennuksiin, konsultointiin ja oppimispalveluihin keskittynyt yritys. Sovelto tarjoaa valmentajaverkoston sekä oppimisen työkaluja asiakkailleen. Yrityskaupan myötä molempien yritysten palvelut ovat saatavilla koko asiakaskunnalle.

 

“Sovelton tavoitteena on kehittää niin IT-ammattilaisten kuin muidenkin tietotyöläisten onnistumiseen vaikuttavia oppimismuotoja ja mahdollistaa jatkuva työssä oppiminen. Eduhouse on uranuurtaja pohjoismaisessa LaaS-markkinassa ja lähdemme innolla mukaan uuteen kasvun vaiheeseen yhdessä heidän kanssaan. Tarjoamme vahvan vaihtoehdon osaajapulan ratkaisemiseksi, kun jatkuvasti kehittyvät teknologiat edellyttävät oppimiskulttuurin muutosta. Tätä hyvinvointia ja kilpailukykyä edistävää työtä jatkamme nyt huippuresurssein, yhdessä”, Sovelton toimitusjohtaja Sanna Varpukari toteaa.


Kokoluokan, tarjonnan volyymin ja kattavuuden osalta Eduhouse on uniikki toimija Pohjoismaissa. Yhdistyessään Eduhouse ja Sovelto muodostavat merkittävän johtoaseman markkinassa. Työelämäoppimisen kysyntä kasvaa ja LaaS-palveluiden markkinan kasvupotentiaali on valtava. Esimerkiksi Suomessa tarvitaan Teknologiateollisuuden mukaan yksistään teknologiateollisuudessa noin 130 000 uutta osaajaa seuraavan vuosikymmenen aikana. Kiihtyvän digitalisaation myötä elinikäinen oppiminen sekä jatkuva työssä kehittymisen tarve vain kasvavat. Kehityskulun seurauksena LaaS-kentän odotetaan kasvavan Pohjoismaissa jopa 40 % tulevien vuosien aikana.

 

Tällä hetkellä maailman merkittävimmät tilausmallipohjaiset LaaS-toimijat ovat LinkedIn Learning sekä hiljattain neljän miljardin dollarin valuaatiolla pörssiin listautunut Udemy. Muita alan globaalisti tunnettuja toimijoita ovat muun muassa Coursera ja edX. Eduhouse ja Sovelto ovat lähteneet ennakkoluulottomasti haastamaan näitä yhtiöitä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa tarjoten maailman parhaita ammattisisältöjä paikallisilla kielillä. Eurooppalaisiin kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Verdane osti vuonna 2021 osuuden Eduhousesta.


“Näemme Eduhousessa vahvaa potentiaalia kasvaa kansainvälisesti vaikuttavaksi LaaS-yhtiöksi. Jatkuvan oppimisen markkina on vielä nupullaan, mutta kasvuvauhti on kovaa. Suomessa ala on jo melko kehittynyt, mutta erityisesti Ruotsissa ja Norjassa Eduhousen kasvuprosentti on kolminumeroinen. Verdane tukee Eduhousen voimakasta kasvua jatkossakin orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen myötä”, Verdanen sijoitusammattilainen Iikka Moilanen kertoo.

 

Yrityskaupan myötä Sovelton koko osakekanta siirtyy Eduhouselle. Kokonaisuuden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 12 miljoonaa euroa vuonna 2021, ja kuluvan vuoden aikana liikevaihdon odotetaan kasvavan noin 15 miljoonaan euroon. Yhtiöt toimivat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja niillä on yhteensä 80 työntekijää. Suomessa yhtiöillä on yli 60 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Vuosittain Eduhousen oppimisen suoratoistopalveluja käyttää noin 100 000 ammattilaista.

 

Tutustu yleisimpiin kysymyksiin täältä


Lisätietoja:

 

Jukka Vento

Toimitusjohtaja, Eduhouse Oy
jukka.vento@eduhouse.fi

+358 50 084 5315

 

Sanna Varpukari
Toimitusjohtaja, Sovelto Oyj
sanna.varpukari@sovelto.fi
+358 40 7621762

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.