Usein kysytyt kysymykset jatkuvasta oppimisesta

Löydä vastaukset ja aloita henkilöstön kehittäminen verkkokoulutusten avulla.

Jos olet jo asiakkaamme, kurkkaa tukisivustomme, jolta löydät ohjeet ja vastaukset yleisimpiin ongelmatilanteisiin.

Tukisivustomme

Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Osaamisen kehittäminen työelämässä viittaa jatkuvaan prosessiin, jossa yksilö – tai esimerkiksi tiimi tai kokonainen yritys – pyrkii hankkimaan uusia taitoja, tietoja ja pätevyyksiä suoriutuakseen aiempaakin paremmin erilaisista työtehtävistä.

Osaamisen kehittäminen voi sisältää oikeastaan ihan mitä tahansa. Työelämässä se tarkoittaa esimerkiksi uusien työkalujen ja teknologioiden käytön oppimista sekä ammatillisen tiedon syventämistä, mutta myös pehmeiden taitojen kehittämistä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaidot.

Motiivina oppimiselle on se, että osaamisen kehittäminen auttaa niin työntekijää kuin yritystäkin pysymään kilpailukykyisenä ja sopeutumaan työelämän jatkuviin muutoksiin. Siksi jatkuva oppiminen ei ole vain työntekijän vastuulla, vaan myös työnantajilla on prosessissa tärkeä rooli. Organisaatioiden onkin olennaista tarjota työntekijöilleen mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen ja kannustaa työntekijöitä päivittämään taitojaan aktiivisesti.

Kun henkilöstön osaamista kehittää jatkuvasti, tiimisi on helpompi pysyä ajan hermolla työelämän vaatimuksista. Teknologian ja työmenetelmien kehittyessä on selvää, ettei kaikkea voi osata ilman harjoittelua ja opettelua. Uusien taitojen haltuun ottaminen helpottuu ja nopeutuu, kun aktiivinen kehittyminen on jo osa arkea.

Osaamisen kehittäminen luo erinomaista pohjaa tulevaisuuden menestymiselle. Kun henkilöstön jäsenet laajentavat osaamistaan ja hankkivat uusia taitoja, voitte löytää tiimin sisältä valmiin tekijän uusiin tehtäviin ja vastuullisempiin rooleihin. Kun henkilöstösi oppii uusia taitoja ja kehittää itseään ammatillisesti, he kokevat arjessa yhä useammin merkityksellisiä onnistumisen tunteita. Kukapa ei olisi tyytyväinen nähdessään kehittyvänsä jatkuvasti ja saavuttavansa tavoitteitaan?

Tyytyväisyyden ohella osaamisen kehittäminen edistää monin tavoin työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Kun tiimisi hallitsee työtehtävät paremmin, saavat he tuntea olevansa pätevämpiä ja tärkeä osa työyhteisöä. Päivittäinen työnteko on silloin sujuvampaa, ja samalla stressi ja epävarmuus vähenevät ihan huomaamattakin.

Henkilöstön kehittäminen alkaa strategisella suunnittelulla. Organisaation on olennaista määritellä selkeät tavoitteet ja visio siitä, millaisia taitoja ja osaamista se tarvitsee menestyäkseen. Tämä auttaa tunnistamaan tarvittavat resurssit ja suunnittelemaan osaamisen kehittämistä pitkällä aikavälillä.

Koska yksilöillä on hyvin erilaisi tarpeita osaamisen kehittämiseen, tehokkaaseen osaamisen johtamiseen kuuluu monipuolisten oppimisvälineiden hyödyntäminen. Niitä voivat olla vaikkapa koulutustallenteet, etäkoulutukset ja podcastit. Organisaation on tärkeää luoda ympäristö, joka mahdollistaa ja tukee erilaisia oppimistyylejä. Kun yhdistät erilaisia opiskelumetodeja, voit varmistaa, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan kehittää osaamistaan.

On hyvä muistaa, että myös organisaation johto ja yrityskulttuuri ovat keskeisiä henkilöstön kehittämisessä. Johtajien on tärkeää toimia esimerkkinä sekä kannustaa tiimiläisiään oppimaan ja kehittymään.

Oppimisen ja kouluttautumisen mahdollisuuksien pitää olla helposti saatavilla.  Verkkokoulutuksiin voi tarttua missä vain haluaa. Kun uuden oppimisen sisällyttäminen kiireiseen työaikatauluun on vaivatonta, henkilöstösi voi suunnitella opinnot pitkälle tulevaisuuteen.

Lisäksi tämän päivän työelämässä elinikäinen oppiminen on tärkeää kaikille. Kun kouluttautuminen, uuden oppiminen ja ajan hermolla pysyminen ovat mahdollisia milloin vain, työnteosta tulee mielenkiintoisempaa ja työpaikasta houkuttelevampi potentiaalisille työntekijöille.

Osaamisen johtaminen

Osaamisen johtaminen on strateginen ja päämäärätietoinen lähestymistapa jatkuvalle oppimiselle. Se keskittyy organisaation ja sen tiimin jäsenten suunnitelmalliseen osaamisen vahvistamiseen, ylläpitoon ja hyödyntämiseen – nyt ja tulevaisuudessa.

Määritettyäsi ensin, mitä haluat tiimisi opiskelevan ja haettuasi tarpeisiinne ja tavoitteisiinne sopivia koulutuksia, voit alkaa kerätä niitä opintosuunnitelmaan.

Koulutuksien lisääminen opintosuunnitelmaan – tai kokonaan uuden opintosuunnitelman luominen – tapahtuu klikkaamalla haluamasi video- tai etäkoulutuksen yläkulmassa olevaan kirjanmerkkikuvaketta. Voit lisätä opintosuunnitelmaan myös kokonaisia opintopolkuja ja koulutuskokonaisuuksia. Jos et halua lisätä suunnitelmaasi kokonaista opintopolkua tai kokonaisuutta, voit valita niiden varrelta sinua eniten kiinnostavat osat ja lisätä ne opintosuunnitelmaasi. 

Pääkäyttäjänä voit jakaa opintosuunnitelman joko koko organisaatiolle tai tietyille nimetyille käyttäjille, esimerkiksi omalle tiimillesi. Jos jaat opintosuunnitelman koko organisaatiolle, se tulee jaetuksi myös kaikille tuleville organisaatiosi jäsenille.

Kun haluat jakaa opintosuunnitelman, valitse haluamasi vaihtoehto Opintosuunnitelmat-sivulla, klikkaa suunnitelma aktiiviseksi ja sen jälkeen klikkaa sen Jaa opintosuunnitelma -painiketta. Löydät tarkemmat ohjeet kuvakaappauksein kera täältä.

Opintosuunnitelmat ja niiden jakaminen tiimille auttavat sinua johtamaan osaamisen kehittämistä organisaatiossa. Jakamalla opintosuunnitelman varmistat, että henkilöstösi löytää tärkeimmät koulutukset menestyksen takaamiseksi.

Palvelussamme organisaatiosi pääkäyttäjä näkee Organisaatioraportin avulla mm. sen, missä määrin organisaatiosi on palveluamme käyttänyt, mitä koulutuksia on suoritettu ja milloin. Pääset siis seuraamaan oppimista ja mittaamaan osaamisen kehittymistä kätevästi.

Palvelussamme et jää yksin, vaan asiantuntijamme ovat tukenasi organisaationne oppimismatkalla.

Kaikki Eduhouse-palvelun pääkäyttäjät pääsevät osallistumaan Kick Off-tilaisuuteen, jossa käymme läpi selkeät ohjeet koulutuspalvelun käyttöön sekä parhaat vinkit oppimisen johtamiseen organisaatiossanne. Pääkäyttäjien Kick off-tilaisuudessa pidämme huolta siitä, että opit hyödyntämään tehokkaasti Eduhouse-palvelua sekä pääkäyttäjille räätälöityjä ominaisuuksia – sinulle ja tiimillesi sopivalla tavalla ja asettamianne tavoitteita tukien.

Palvelun ostaminen

Käyttöoikeus palveluumme myönnetään organisaatiolisenssin kautta. Lisenssin hinta riippuu koulutuspaketin laajuudesta ja käyttäjämäärästä.

Jos organisaatiollanne ei ole vielä palveluamme käytössä, voit olla yhteydessä myyntitiimiimme täällä.

Organisaatiolisenssin hinta riippuu koulutuspaketin laajuudesta ja käyttäjämäärästä.

Koulutuspakettiemme tarkemmat tiedot sekä hinnaston löydät täältä

Digitaidot-koulutuspakettimme on LMS-yhteensopiva. Voit siis ladata koulutustallenteita ja viedä ne oman organisaatiosi Oppimisen hallintajärjestelmään (LMS). 
 
Tuetut tallennusmuodot:  
SCORM 2004 
SCORM 1.2 
xAPI/TinCan 
AICC 
cmi5 

Kun koulutus ladataan SCORMin kautta, se sisältää:
- Koulutuksen tiedot ja kuvauksen
- Koulutusvideo(t)
- Navigaatiomenun koulutussisällön seuraamiseen
- Koulutuksen testi(t)
- Koulutukseen kuuluvat materiaalit
 
Ei sisälly SCORM: 
- Koulutusdatan seurantatyökalut
- Todistukset koulutuksista
- Opintosuunnitelmien tekeminen tai jakaminen, opintopolut ja etäkoulutukset.

Jos haluat lisätietoja, olethan meihin yhteydessä.

Mahtavaa, kerromme mielellämme lisää! Täytä yhteydenottolomake täällä, ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä ja voitte sopia tapaamisen.

Eduhousen verkkokoulutukset ja oppimismenetelmät

Verkkokoulutustemme aihealueita ovat muun muassa:

- Tekoäly
- Tietoturva
- Digitaidot
- Työelämätaidot
- Johtaminen ja esihenkilötyö
- HR & Palkka
- Talous & vero
- Julkishallinto
- Myynti ja asiakaskokemus
- IT eli Cloud Pro- ja Cloudskills-paketit

Löydät meiltä siis koulutukset koko organisaatiolle!

Eduhousen jatkuvan oppimisen palvelu tarjoaa useita erilaisia oppimismenetelmiä, joiden avulla yksilöt voivat opiskella haluamallaan tyylillä.

Podcastit sopivat kuulemalla oppiville, koulutustallenteet itsenäiselle oppijalle ja etäkoulutukset oppijalle, joka haluaa kysyä ja keskustella opiskeltavasta aiheesta.

Videokoulutukset ovat kouluttajiemme rakentamia kokonaisuuksia, jotka on mahdollista suorittaa katsomalla yhden tai useamman videon. Koulutukset on jaettu mikrokokoisiin osiin. Se tarkoittaa, että voit katsoa muutaman minuutin videon ja löytää apua tiettyyn tarpeeseesi sen sijaan, että etsisit kysymyksiisi vastauksia kahlaamalla pitkiä koulutusmateriaaleja läpi. Samaan aikaan pienempiin osiin jaetut koulutukset helpottavat opintojen aikatauluttamista kiireisessäkin arjessa, jolloin oppimisesta tulee sujuva osa arkea.

Koulutuskokonaisuudet ovat useista eri videokoulutuksista koottuja aihekohtaisia kokonaisuuksia. Kokonaisuudet ovat usein opintopolkuja suppeampia, mutta tiiviisti tiettyyn aiheeseen keskittyviä ja kattavan tiedon tai osaamisen tarjoavia kokonaisuuksia. Voit valita, haluatko suorittaa kokonaisen koulutuskokonaisuuden vai poimia siitä kiinnostavimmat videokoulutukset ja napata ne talteen omaan opintosuunnitelmaasi.

Eduhousen etäkoulutukset ovat Teams-palvelussa järjestettäviä ja kouluttajan vetämiä koulutuksia, joita aikataulutetaan etäkoulutuskalenteriimme tasaiseen tahtiin.

Etäkoulutuksia löytyy jokaiseen makuun aina tunnin mittaisista tehotreeneistä kahden päivän pituisiin kattavampiin kokonaisuuksiin asti.

Voit osallistua omaan lisenssiisi kuuluviin etäkoulutuksiin niin usein kuin haluat – ilman erillistä lisämaksua.

Etäkoulutusten idea on samanlainen kuin vaikkapa yliopiston luennoilla. Pääset kysymään kouluttajalta kysymyksiä, kuulemaan muiden osallistujien ajatuksia ja kommentteja sekä oppimaan yhteisöllisesti käsiteltävissä olevaa asiaa. 

Opintopolut ovat Eduhousen Learning Coachien tekemiä ja ylläpitämiä valmiita kokonaisuuksia, jotka on koostettu erilaisista koulutusmuodoista tiettyä roolia tai tarvetta varten. Opintopolut auttavat sinua varmistamaan, että saavutat tietyn taidon tai osaamisen mahdollisimman helposti, sujuvasti ja suoraviivaisesti. Opintopolut voit sellaisenaan lisätä omaan opintosuunnitelmaasi.

Eduhousen tapahtumat ja webinaarit ovat ilmaisia verkkotapahtumia, joihin on mahdollista ilmoittautua Eduhouse-palvelussa tai nettisivuillamme. Kurkkaa täältä tulevat sekä menneet tapahtumamme: Eduhousen webinaarit.

Tapahtumissa käsitellään ajankohtaisia työelämän ja jatkuvan oppimisen aiheita monipuolisesti eri tavoin, kuten asiantuntijapuheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa. Tapahtumat kestävät yleensä koko päivän.

Webinaareissa opit tehokkaasti muutaman tunnin aikana kiinnostavaa ja ajankohtaista uutta tietoa eri alojen asiantuntijoilta. Webinaarit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, joten voit vinkata niistä myös kaverille!

Menneet webinaarimme löydät koulutuspalvelustamme videotallenteina. Osa webinaaritallenteista vaatii voimassa olevan käyttöoikeuden. Mutta ei hätää, viikon ilmaisen kokeilujakson avulla voit katsoa vaikka kaikki webinaarit ja paljon muita koulutuksia. Valitse sinua kiinnostava aihe ja aloita oppiminen!

Kyllä, löydät meiltä useita eri podcasteja, joissa käsittelemme ajankohtaisia asioita keskustelunomaisesti. Kuule parhaiden asiantuntijoiden näkemykset ja opi helposti vaikka kotitöiden tai työmatkan ohessa. Löydät kaikki ilmaiset podcastimme täältä.

Meillä kouluttajat ovat alansa parhaimmistoa! Palvelussamme kouluttavat sekä omat kouluttajamme että Eduhousen ulkopuoliset aihealueiden asiantuntijat.

Sertifiointi ja todistukset

Palvelustamme löydät satoja KLT-ylläpitokoulutuksia. KLT-ylläpitotunteja kerryttävät koulutukset löydät kätevästi hyödyntämällä suodatinta "Ylläpito" ja valitsemalla sen alta vaihtoehdon "KLT". KLT ylläpitokoulutukset tunnistat myös oranssista "KLT" merkinnästä.

Kaikkiin KLT-ylläpitotunteja kerryttäviin koulutuksiin sisältyy testit. Jotta saat kerättyä ylläpitotunnit talteen, suoritathan aina koulutukseen liittyvän testin.

Testi painike aktivoituu, kun olet katsonut koulutuksesta vähintään 50%. Kun testi on suoritettu hyväksytysti läpi, koulutus kirjaantuu suoritetuksi. Tiedon suoritetuista koulutuksista löydät omasta profiilistasi.

Oman profiilisi "Yhteenveto" näkymästä löydät kätevän laskurin, joka näyttää sinulle Ylläpitopäivien kertymän.

Oman profiilisi "Suoritetut koulutukset" välilehdeltä voit ladata itsellesi suoritusrekisterin. Jotta saat suoritusrekisterille näkyviin KLT ylläpitotuntien kertymän, hyödynnä suodatinta "Ylläpito" ja valitse sen alta vaihtoehto "KLT". Tämän jälkeen klikkaa "Suoritusrekisteri" painiketta ja saat ladattua rekisterin koneellesi PDF-tiedostona.

Palvelustamme löydät satoja PHT ylläpitokoulutuksia. PHT ylläpitotunteja kerryttävät koulutukset löydät kätevästi hyödyntämällä suodatinta "Ylläpito" ja valitsemalla sen alta vaihtoehdon "PHT". PHT ylläpitokoulutukset tunnistat myös oranssista "PHT" merkinnästä.

Kaikkiin PHT ylläpitotunteja kerryttäviin koulutuksiin sisältyy testit. Jotta saat kerättyä ylläpitotunnit talteen, suoritathan aina koulutukseen liittyvän testin.

Testi painike aktivoituu, kun olet katsonut koulutuksesta vähintään 50%. Kun testi on suoritettu hyväksytysti läpi, koulutus kirjaantuu suoritetuksi. Tiedon suoritetuista koulutuksista löydät omasta profiilistasi.

Oman profiilisi "Yhteenveto" näkymästä löydät kätevän laskurin, joka näyttää sinulle Ylläpitopäivien kertymän.

Oman profiilisi "Suoritetut koulutukset" välilehdeltä voit ladata itsellesi suoritusrekisterin. Jotta saat suoritusrekisterille näkyviin PHT  ylläpitotuntien kertymän, hyödynnä suodatinta "Ylläpito" ja valitse sen alta vaihtoehto "PHT". Tämän jälkeen klikkaa "Suoritusrekisteri" painiketta ja saat ladattua rekisterin koneellesi PDF-tiedostona.

Jos olet ilmoittautunut etäkoulutukseen verkkokoulutuspalvelumme kautta, pääset vahvistamaan sieltä suorituksesi sekä lataamaan todistuksen etäkoulutuksesta.
Tieto kaikista tulevista sekä menneistä etäkoulutuksista löytyy oman profiilisi Ilmoittautumiset välilehdeltä.

Voit todistaa suorittaneesi koulutuksen joko vahvistamalla koulutuksen suoritetuksi kaikki videot katsottuasi tai läpäisemällä koulutuksen päätteeksi testin. Koulutuksen suorittamisen vahvistustapa riippuu siitä, onko koulutuksen lopussa testiä vai ei.

Suoritetut koulutukset löydät sivun oikean yläkulmasta löytyvästä alasvetovalikosta, jonka saat auki klikkaamalla omaa nimeäsi. Klikkaa valikosta Suoritetut opinnot -kohtaa.

Suodatusosion jälkeen näet kokonaiskuvan suorituksistasi, eli suoritettujen opintojen lukumäärän ja kokonaiskeston. Voit myös ladata rekisterin kaikista suorituksistasi klikkaamalla Suoritusrekisteri-kuvaketta.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö, johon voit kuvailla organisaationne tarpeita ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme 0207 571 650, ja he ohjaavat sinut eteenpäin.

Pahoittelut, että olet joutunut odottamaan. Laittaisitko meille muistutuksen joko:

- sähköpostiin asiakaspalvelu@eduhouse.fi

- soittamalla numeroon 0207 571 650

- tai jättämällä yhteydenottopyynnön täällä.

Kiitos, palaamme asiaan mahdollisimman pian!

Olisiko nyt aika aloittaa oppiminen?

Olemme apunasi oppimismatkalla:
Palvelumme ei ole vain etäinen oppimisalusta. Meiltä saat muun muassa:

  • Tukea palvelun käytössä: perehdytämme sinut ja henkilöstösi palvelun käyttöön, tarjoamme valmiit opintopolut eri ammattilaisille ja saat työkalut oppimisen seurantaan.
  • Pääsyn tuhansiin ajankohtaisiin koulutuksiin - missä ja milloin vain.
  • Koulutukset helposti ja hyvällä hinta-laatu-suhteella: kehitä koko henkilöstöäsi yhdellä kuukausimaksulla.

 

Älä epäröi ottaa yhteyttä. Keskustelu ei vielä sido sinua mihinkään.

Kaipaatko ennemmin apua palvelun käytössä?

Löydät tarkempia ohjeita yleisimpiin ongelmatilanteisiin tukisivustoltamme. Jos haluat lähettää asiakaspalveluumme yhteydenottopyynnön, voit tehdä sen täällä.

Illustration