<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1656009711460348&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Eduhouse Finland

Gofore: Suomeen tarvitaan lisää pilviosaajia

Miten organisaatioissa voitaisiin asettaa uudistumistavoitteita ja miten pilvisiirtymään voisi valmistautua?

Pilviosaajista on valtavasti kysyntää

Pilviteknologioden osalta Suomi kärsii huutavasta osaajapulasta, jota yhteiskunnan kiihtyvä digitalisaatio entisestään kasvattaa. Myös Goforen pilvipalveluiden liiketoimintajohtaja Jussi Puustinen on havainnut samankaltaista liikehdintää: "Vaikka pilvi on ollut keskusteluissa kymmenen, jopa viisitoista vuotta, niin väittäisin, että tässä viimeisen kolmen-neljän vuoden aikana on lähtenyt ne isoimmat pilvisiirtymät. Kyllä se heijastelee sellaisena tietynlaisena osaajapulana."

Gofore asiakastarina3-1

Pilviakatemia ja jatkuva oppiminen

Gofore ratkaisi oman kasvavan pilviosaajatarpeeseensa kehittämällä vuonna 2020 palkallisen Pilviakatemian, jossa kahdeksassa viikossa koulutetaan uusia pilviosaajia Goforen tarpeisiin. Pilviakatemiassa oppijat saavat valmiudet toimia pilviasiantuntijana vaativissa asiakasprojekteissa. Sovelto Eduhousen kokeneet kouluttajat ovat olleet mukana Pilviakatemiassa valmentamassa Microsoft-pilvisertifiointeihin tähtäävissä ohjelmissa.

Eduhouse_refepohja_oranssipallo

Pilvi muuttuu joka päivä 

Jussi Puustinen toteaa, että pilven osalta muutostahti on huima ja jatkuva oppiminen on alan osaajien parissa elinehto. Kukin pilvialusta koostuu sadoista erilaisista palveluista, ja alustoja parannellaan sekä kehitetään jatkuvasti. Muutos vaatii osaajilta myös innostusta uudenlaiseen oppimiseen.

 

”Pilviakatemia on kyllä ollut meille ihan loistava tapa löytää uusia innostuneita, kehittyviä osaajia tähän markkinaan ja sitä kautta nähdään Akatemia erittäin tärkeänä ja arvokkaana keinona meille tähän osaajapulan paikkaamiseen myös jatkossa”, summaa Goforen Jussi Puustinen.

 

- Jussi Puustinen

 pilvipalveluiden liiketoimintajohtaja, Gofore

cloudPRO

Cloud Pro on oppijan apuna 24/7

 

Cloud Pro on jatkuvan oppimisen koulutusmalli, joka sisältää kouluttajan vetämiä intervalli- ja intensiivikoulutuksia sekä itseopiskelua videoiden ja harjoitusmateriaalien avulla. ICT-alalla osaamispula ei rajoitu ainoastaan uusiin teknologioihin, vaan tarvitaan monenlaisia osaajia.

 

”Osaajapula tulee varmaan näyttäytymään tulevina vuosina myös vanhemmissa legacy-järjestelmissä. Ns. sysadmin-henkilöt alkavat olla jo eläkeiässä ja vanhoille teknologioille ei välttämättä löydy osaamista ihan samalla tavalla kuin aiemmin”,  tuumii pilvipalveluiden liiketoimintajohtaja Jussi Puustinen.

Gofore asiakastarina-1

 

Jussi Puustisen 3 vinkkiä pilvisiirtymään

 

Miksi pilveen? Pilveen ei kannata siirtyä vain siksi, että mennään pilveen pilven vuoksi. Kannattaa miettiä ensin, mitkä ovat ne hyödyt, joita pilvi voisi tuottaa. Mitkä ovat mahdolliset ajurit tai nykyiset haasteet liiketoiminnassa, mihin pilvi saattaisi olla ratkaisu?

Ketterää tekemistä Ei kannata hakata päätä mäntyyn! Kannattaa pyrkiä aitoon, kokeilevaan kulttuuriin ja testata rohkeasti uusia asioita. Toimimattomista asioista luopuminen on jopa tärkeämpää kuin uusien ratkaisujen etsiminen. Jos huomataan, että joku tietty teknologia ei ollutkaan ratkaisu siihen haasteeseen. mitä lähdettiin ratkomaan, niin sitten koitetaan jotain muuta.

Ota kaikki pilven hyödyt käyttöön Pilvi koostuu monesta valmiista palvelusta ja niiden hyödyntäminen tuo aitoja pilven hyötyjä skaalautuvuudesta, kustannustehokkuudesta ja turvallisuudesta. Siirtymä järkevästi tehtynä tai uusien digitaalisten palveluiden rakentaminen pilven natiivipalveluiden päälle kannattaa – sieltä akselilta alkaa löytyä konkreettisia, aitoja hyötyjä pilvisiirtymästä.

 

">

Oppimisen soveltaminen 

Sovelto Eduhouse ja Gofore vastaavat yhdessä pilviteknologian osaajapulaan Pilviakatemialla, jossa kahdeksassa viikossa koulutetaan uusia pilviosaaja Goforelle. Sovelto Eduhousen kokeneet kouluttajat ovat mukana valmentamassa Microsoft-sertifiointeihin tähtäävissä ohjelmissa. Pilviakatemia on yhdistelmä etäopetusta, harjoitustehtäviä ja itsenäistä opiskelua.

 

Koulutuskokonaisuuden sitoo yhteen Cloud Pro -palvelu sekä Sovelto Eduhousen tsemppaava Learning Coach Petri Kettunen, joka huolehtii, että jokaisen yksilön opiskelu etenee tehokkaasti tavoitetta kohti – kuitenkin liikaa kuormittumatta.

gofore_logo_orange

Gofore - eettisen digimaailman pioneeri

Gofore on digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on 1 300 asiantuntijaa Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja älykkään teollisuuden ratkaisuja. Toimintaa ohjaavat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista.

Pilvosaamista jatkuvan oppimisen mallilla

Mahdollista tiimillesi tai organisaatiollesi nykyaikainen tapa oppia pilvitaitoja. 

Tutustu Cloud Pro -pakettiin.

 

Cloud Pro -paketti