Pilviakatemialaisesta pilviasiantuntijaksi jatkuvan oppimisen avulla

Cloud Pro avuksi pilviosaajan laajamittaisessa tukemisessa.

Miten pitää osaaminen ajan tasalla?

Goforen pilviasiantuntija Olli Eskola valmistui Sovelto Eduhousen ja Goforen yhteistyössä toteuttamasta Pilviakatemiasta pilviasiantuntijaksi reilu vuosi sitten. Aiemmin tietovarastoinnin parissa työskennelleellä Eskolalla on ajantasaista tietoa siitä, mitä pilviosaamisen haltuun ottaminen tarkoittaa. Pilviasiantuntijalta vaaditaan laaja-alaista yleistietämystä, sillä uusia teknologioita tulee eteen liukuhihnalta ja informaatiosta täytyy osata suodattaa tärkeimmät asiat.

"Tietoa tulee jatkuvasti joka suunnasta ja erilaisia teknologioita on mieletön määrä, joten tärkeintä on halu oppia uutta. On myös hyvä osata kysyä ajoissa, jos on epäselviä tilanteita", kertoo Eskola.

Olli-Eskola-Gofore-refekuva

Tavoitteellista oppimista

Pilviakatemia ja Cloud Pro -palvelu antoivat Eskolalle vakaan perusosaamisen Microsoft Azuresta: “Palvelun tarjonta Microsoft Azuren osalta tuntui olevan hyvin laaja ja Cloud Pro:n valmennukset ja materiaali tukivat hyvin pilviteknologioiden oppimista.”

Cloud Pro -palvelussa toimiva pilviteknologioihin erikoistunut Learning Coach Petri Kettunen on tullut Eskolalle tutuksi. 

 

quote

Kävin Learning Coachin kanssa keskusteluja tasaisin väliajoin, ja sain häneltä hyviä vinkkejä opiskeluun ja sertifiointitentteihin valmistautumiseen.

Olli Eskola

Pilviasiantuntija, Gofore

Miten työssäoppiminen käytännössä tapahtuu?

Olli Eskolan mukaan osaaminen karttuu parhaiten tekemällä töitä oikeissa asiakasprojekteissa, mutta oppimiselle on myös tärkeä oma paikkansa työnteon lomassa: ”Azure-valmennukset antoivat hyvän pohjan pilviosaamiseen. Valmennusten sekä suoritettujen sertifiointien avulla oli itsevarmempi olo, kun varsinaiset asiakasprojektit alkoivat. Kursseilla ei tietenkään jää kaikki päähän kerralla, mutta ne antavat muistijäljen, joka sitten auttaa käytännön töissä.”

Gofore valitsi koulutuskumppaniksi Eduhouseen yhdistyneen Sovelton, jolla on pitkä kokemus Microsoft-pilviteknologioiden kouluttamisesta ja ammattitaitoinen tiimi MCT-kouluttajia sekä Azuren pilvipalveluihin erikoistunut Learning Coach -tiimi. 

LearningCoachit

Motivaatio takaa parhaat oppimistulokset

Mikä sitten motivoi oppimaan? Eskolalla on itsellään suoritettuna jo kymmenisen sertifiointia liittyen Microsoft Azureen: ”Sertifiointi merkitsee itselle sitä, että on ollut itsekuria suorittaa koulutus loppuun saakka."

 

Työnantajalle sertifiointi on osoitus siitä, että asiantuntija on teknisesti tarpeeksi perillä menetelmistä ja teknologiasta.” Olli Eskola kannustaa muita oppimaan lisää, vaikka välillä tulisikin lunta tupaan: ”Ei kannata lannistua, jos sertifiointitesti ei mene ensimmäisellä kerralla läpi, uutta yritystä vaan 🙂”

 

Inspiroiduitko?

Liity menestyvien asiakkaidemme joukkoon ja saavuta tavoitteesi kanssamme.

Lisää asiakastarinoita

ARAn tietohallinto oppii pilviteknologiat Eduhouse-verkkokoulutuspalvelussa.

Balancon henkilöstöjohtaja Karoliinan vinkit jatkuvaan oppimiseen työelämässä

Verohallinto - Tavoitteellista pilvikyvykkyyden kehittämistä

Työnantajan tarjoama verkkokoulutuspalvelu yllätti Ollin positiivisesti

Turvalliset ja hyvin toimivat palvelut julkipilven avulla