Turvalliset ja hyvin toimivat palvelut julki-pilven avulla

Kuntien Tieralla investointi pilviosaamisen kehittämiseen on tuonut lisäarvoa ja uskottavuutta palveluntuottajana.

Palveluiden digitalisaatio on suuri ponnistus koko Suomen ICT-kentälle

Millaiset globaalit megatrendit vaikuttavat ICT-alalla ja miten? Kuntien Tieran ICT-palveluiden kehitysjohtaja Petri Pekkalan mukaan ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja kaupungistuminen vaikuttavat julkisiin palveluihin, mutta kuluneen vuoden tärkeimmät haasteet ovat liittyneet Euroopan yleisen turvallisuustilanteen heikkenemiseen. Kotimaassa suurin haaste on liittynyt hyvinvointialueiden uudistukseen:.

”Palveluiden digitalisaatio hyvinvointialueilla on suuri ponnistus koko Suomen ICT-kentälle.  Tärkeintä, mitä me voimme asiakkaille tuottaa, on turvalliset ja hyvin toimivat palvelut, jotka ovat sekä riittävän laadukkaita että tukevat asiakkaan toimintaa tuottamalla heille vaikuttavuutta.”

cloud_computing

Kuntien Tieralla huikea pilviosaamisen kehittämisprojekti 

Kuntien Tieralla haluttiin tuoda pilviosaaminen osaksi koko organisaation kyvykkyyttä ja yhdessä Sovelto Eduhousen kanssa toteutettiin massiivinen pilvikoulutushanke. Koko henkilöstö myyjistä asiantuntijoihin ja johtoon saakka saivat perusosaamisen Microsoftin pilviteknologioista ja -palveluista. Tierassa uskotaan, että pilviosaamisen kehittäminen on kestävä sijoitus, jonka avulla liiketoimintaa saadaan tehostettua merkittävästi.

quote

Henkilöstön osaamisen vaikutus liiketoimintaan on todella merkityksellinen, koska se myös luo uskottavuutta tuottaa palveluita asiakkaille. Se näkyy myös suoraan palvelun laatuna.

Petri Pekkala

ICT-palveluiden kehitysjohtaja, Kuntien Tiera

Henkilöstön osaamisen vaikutus liiketoimintaan on merkittävä

Miksi sitten pilviosaamista koko organisaatiolle, miksei pelkästään ICT-asiantuntijoille? Siihen on Pekkalalla selkeä vastaus: ” Koko organisaation täytyy ymmärtää, miksi muutos tapahtuu. Siksi on hyvä, että kaikki ymmärtävät ainakin perusteet pilvimuutoksesta.”

"Projektien aloituspalavereissa tai henkilöstöinfoissa ei tarvitse käydä pilven perusasioita läpi, vaan kaikki ymmärtävät mistä puhutaan ja siten säästetään aikaa merkittävästi."

LearningCoach_PeteAnu_1200x628

Miten oppia parhaiten pilven perusteita?

Sovelto Eduhousen luotsaama pilvimatka on onnistunut tarkoin harkittujen opintopolkujen, digitaalisten oppimateriaalien sekä Learning Coachin sparrauksen avulla. Jatkuvaa oppimista mahdollistaa digitaalinen oppimisympäristö Cloudskills.

Pekkalan mukaan paikasta ja ajasta riippumaton opiskelu osana tätä nykyajan työkulttuuria, se luo työnantajalle helpon tavan seurata oppimista.

PetriPekkala-square

Sovelto Eduhouse on tuottanut meille oppimisympäristön ja helpon tavan osallistua koulutuksiin. Se on auttanut meitä seuraamaan koulutuksen onnistumista ja sitä, kuinka hyvin asiat on opittu. Sovelto Eduhouse on tehnyt meidän tehtävästämme helppoa.

Petri Pekkala

ICT-palveluiden kehitysjohtaja, Kuntien Tiera

Inspiroiduitko?

Liity menestyvien asiakkaidemme joukkoon ja saavuta tavoitteesi kanssamme.

Lisää asiakastarinoita

Miksi toimitusjohtajan kannattaa opiskella pilviteknologian perusteet?

ARAn tietohallinto oppii pilviteknologiat Eduhouse-verkkokoulutuspalvelussa.

Verohallinto - Tavoitteellista pilvikyvykkyyden kehittämistä

Balancon henkilöstöjohtaja Karoliinan vinkit jatkuvaan oppimiseen työelämässä

Työnantajan tarjoama verkkokoulutuspalvelu yllätti Ollin positiivisesti