<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1656009711460348&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Eduhouse Finland

Jokainen meistä on datan tuottaja ja kuluttaja

Dataosaamisen laajentaminen koko yritykselle jatkuvan oppimisen mallilla Skanskassa

Data on organisaation keskeinen omaisuus

Klaus Heimonen toimii Skanska Suomessa Tietohallintopäällikkönä ja vastaa yhdessä tiiminsä kanssa arkkitehtuurista, alustoista, tietoturvasta sekä datasta. Heimosen mukaan data on organisaatiossa erittäin keskeinen omaisuuserä, koska datatyön tekemiseen osallistuvat monet organisaation työntekijät. Skanska Suomessa haluttiin edistää tiedolla johtamista datan avulla ja aiempi sujuva yhteistyö Eduhousen kanssa synnytti idean toteuttaa datamatkaa yhdessä.

 

”Työstimme kokopäiväisen kurssimateriaalin sekä oppimispolut, jonka avulla pystytään kouluttamaan yrityksen henkilöstöä laaja-alaisesti datan perusteisiin”, kertoo Tietohallintopäällikkö Klaus Heimonen.

 

learning_data

Mitä organisaatiossa kannattaa huomioida datasta? 

 

🧲 Kenellä on tietoa, ja mitä datasta tulee tietää?  

🧵 Miten dataa kerätään ja miten sitä pitäisi kerätä?  

🔌 Miten data muuntuu matkan varrella?  

🦺 Millaisia tietoturvakysymyksiä liittyy datatyöhön?

Eduhouse_refepohja_oranssipallo

Yli sadalle datatyön perusteet haltuun

Tavoitteena oli vuoden 2022 aikana oli saada 100 Skanskalaista käymään Datatyön perusteet. Koulutus oli tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin tiedon ja datatyön merkitystä. Vuoden aikana järjestettiin yhteensä kuusi kokopäiväistä koulutusta ja yli sata Skanskalaista oppi datatyön kulmakivet ja peruskäsitteet.

 

Heimonen on tyytyväinen tuloksiin: ”Vakuutuimme palvelukonseptin uudenlaisesta tulokulmasta asiakkaan hyväksi. Se mahdollisti loppukäyttäjän laaja-alaisen osaamisen.”  

 

- Klaus Heimonen

Tietohallintopäällikkö, Skanska Suomi

blogg-kompetens

Miten digitalisaatio ja jatkuva oppiminen näkyy Skanskassa?

Mahdollisuuksina! Meillä on käytössä 70-20-10 -kehittymisen malli, mikä tarkoittaa että oppiminen tapahtuu niin kokemuksen, kollegoiden kuin koulutustenkin kautta.

 

Heimonen kertoo, että seuraavaksi tietohallintotiimissä on tarkoitus syventää henkilöstön datatyön osaamista ja vie se lähemmäksi loppukäyttäjiä.  Heimosen terveiset muille oppijoille liittyvät jatkuvaan oppimiseen:

 

”Silloin kun luulet tietäväsi kaiken, et tiedä mitään. Joka päivä on hyvä oppia jotain uutta, olkoon välillä jotain pientäkin.” 

Syyskuun webinaari-2

Miksi dataymmärrys ja osaamisen laajentaminen kannattaa tehdä koko yritykselle:

 

  1. Jokainen meistä on vähintään datan tuottaja tai kuluttaja 
  2. Tiedolla johtamista ei voida tehdä IT-lähtöisesti
  3. Datan ymmärtäminen vaatii laaja-alaista osaamista koko yrityksessä 
  4. Ymmärrys datasta mahdollistaa tiedolla johtamisen 

 

Sujuvuutta työhön digiosaamisella

 

Eduhousen organisaatiolisenssi tarjoaa joustavan ja kustannustehokkaan tavan tarjota koulutuksia koko henkilöstölle. Kerro meille tarpeistasi, niin keskustellaan lisää!

 

Pyydä tarjous