Verohallinto

Tavoitteellista pilvikyvykkyyden kehittämistä Verohallinnossa

Mistä lisää in-house pilviosaajia?

Verohallinnossa herättiin keväällä 2019 siihen, että talossa ei ole tarpeeksi pilviosaajia. Analytiikka-alusta-tuoteomistaja Petri Pyhältö muistelee, että osaamisvajeen tunnistamisen jälkeen päätettiin polkaista käyntiin massiivinen pilvikyvykkyyden kehittämishanke, johon osallistui koko organisaatio yrityksen johtoa myöten. Vuoden kestäneen projektin Pilvikyvykkyys-hankkeen tavoitteena oli kehittää talon omien asiantuntijoiden Microsoft Azure- ja O365-osaamista.

“Kun projekti käynnistyi, kasasimme siihen kaikki tarvittavat osaajat Verohallinnosta. Henkilöstön Microsoft-osaaminen oli on-premise-maailmasta. Käytännössä heillä ei ollut lainkaan pilviosaamista ja jos olikin, niin se oli itseopittua. Lähdettiin liikkeelle tasolta nolla”, sanoo Petri Pyhältö.

Cloud_technologies_Vero_clouds-1

Sovelto Eduhouse pilviosaamisen kumppani

Verohallinto valitsi koulutuskumppaniksi Eduhouseen yhdistyneen Sovelto Eduhousen, jolla on pitkä kokemus Microsoft-pilviteknologioiden kouluttamisesta ja ammattitaitoinen tiimi MCT-kouluttajia sekä Azuren pilvipalveluihin erikoistunut Learning Coach -tiimi.

"Parasta oli se, että kokonaisuudet pilkottiin sopiviksi paloiksi. Luotiin koulutuspolut, joissa oli selkeät koulutuskokonaisuudet, joita läpikäymällä henkilöstön oli helppo ottaa uusi teknologia haltuun, pieni pala kerrallaan", kertoo Pyhältö.

quote

Parasta oli se, että kokonaisuudet pilkottiin sopiviksi paloiksi. Luotiin koulutuspolut, joissa oli selkeät koulutuskokonaisuudet, joita läpikäymällä henkilöstön oli helppo ottaa uusi teknologia haltuun, pieni pala kerrallaan.

Petri Pyhältö

tuoteomistaja Analytiikka-alusta-tuote, Verohallinto

Vero_Petri_Pyhältö

Tavoitteen kirkastaminen ja roolipohjaiset koulutuspolut

Sovelto Eduhouse kehitti yhdessä Pyhältön tiimin kanssa roolipohjaisen koulutusohjelman, jonka tavoitteena oli, että henkilöstö pystyy hyödyntämään pilviteknologiaa omassa työarjessaan, kehittämis- ja ylläpitotyössä nyt ja tulevaisuudessa.

Katso videolta, miten huikea Pilvikyvykkyys-projekti toteutettiin Verolla.

Jatkuva oppiminen ja teknologiaintensiivisyys

Verohallinnolla on huomattu, että jatkuva oppiminen on tullut jäädäkseen. Uudet teknologiat kehittyvät viikoittain, ja ajan tasalla pysyminen vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Pyhältö kertoo huomanneensa, että tämä asettaa työnantajallekin tiettyjä ennakkoehtoja.

“On mahdollistettava se, että työntekijät voivat käyttää työaikaa uusien asioiden oppimiseen. Oppiminen tapahtuu työtä tehdessä, ei pelkästään koulutuksessa istumalla”, summaa Pyhältö.

quote

On ollut ilo nähdä, kuinka vanhasta teknologiasta on siirrytty uuteen pilviteknologiaan ja kuinka asioiden tekeminen arjessa sujuu.

Petri Pyhältö

tuoteomistaja Analytiikka-alusta-tuote, Verohallinto

Yhdessä oppimista

Verohallinnon Petri Pyhältö kokee, että koulutusyhteistyö Sovelto Eduhousen kanssa oli huikea matka, jonka aikana molemmat saivat paljon toisiltaan: “Koen, että molemmat osapuolet ovat oppineet toisiltaan ja saaneet toimintaansa paljon uusia toimintamalleja ja näkökulmia.”

Muutos näkyy Verohallinnon asiantuntijoiden työarjessa: “Kynnys kysyä kollegalta on madaltunut. Joka päivä törmätään uusiin asioihin, joihin ei välttämättä löydy suoraan vastausta koulun penkiltä, vaan asioita ratkotaan yhdessä ja etsitään tietoa!”

technology_intesity_flip

Petri Pyhältön 3 vinkkiä organisaatiolle

tick  Tunnista osaamistarpeet

tick  Rakenna koulutuspolut

tick  Mahdollista jatkuva oppiminen

Inspiroiduitko?

Liity menestyvien asiakkaidemme joukkoon ja saavuta tavoitteesi kanssamme.

Lisää asiakastarinoita

Turvalliset ja hyvin toimivat palvelut julkipilven avulla

ARAn tietohallinto oppii pilviteknologiat Eduhouse-verkkokoulutuspalvelussa.

Kohti osaamisen jatkuvaa kehittämistä Atea Finland

Balancon henkilöstöjohtaja Karoliinan vinkit jatkuvaan oppimiseen työelämässä

Jokainen meistä on datan tuottaja ja kuluttaja