Oppiminen on matka ja matkalla tarvitaan hyvät eväät

Kuntien Tierassa haluttiin kasvattaa in-house -osaajien pilvikyvykkyyttä ja kehityshaluisten ihmisten oppimismahdollisuuksia.

Pilviteknologiat haltuun kaikille 

Kuntien Tiera on investoinut viime vuosina poikkeuksellisen paljon pilviosaamisen kehittämiseen. Panostus on taloudellisestikin merkittävä ja vaatii organisaatiolta voimakasta tahtotilaa. HR Business Partner Jarkko Sanisalon mukaan Tieran pilvisiirtymässä on ollut olennaista se, koko organisaatio on mukana muutoksessa. 

”Lähdimme rakentamaan pilviosaamista johdosta ja myynnistä alkaen. On tärkeää ymmärtää pilviteknologian aiheuttama muutos asiakkaisiimme ja omaan palvelutarjoamaan. Ja mitä se tarkoittaa muutoksena, ei pelkästään tekniikkana.”

happy young business  man work in modern office on computer

Yksittäisten kurssien aika on ohi

Pilvikyvykkyyden kehittämishanke toteutettiin yhdessä Eduhousen kanssa. Koko vuoden mittaisessa hankkeessa oppimista ei mitata rahassa: ”Kun lähdetään mittaamaan oppimista, niin kannattaa miettiä asiaa pidemmällä aikavälillä”, Sanisalo toteaa: ”Yksittäisen kurssien tai koulutusten ostaminen on aika lyhytnäköistä.”

Sanisalo on tyytyväinen Cloudskills -palveluun. ”Eduhouse on pystynyt tukemaan hyvin meitä pilvimatkallamme. Meillä on ollut käytössä digitaalinen oppimisympäristö, Learning Coach sekä monipuoliset oppimissisällöt. Ennen kaikkea Eduhouse on onnistunut sytyttämään oppimisen nälkää ja onnistumisen elämyksiä monelle tieralaiselle!” kertoo Sanisalo.

Nälkä kasvaa syödessä ja into oppiessa

Tieralaiset ovat olleet motivoituneita oppijoita, nälkä on kasvanut syödessä ja monet ovat innostuneet oppimaan enemmän kuin alun perin oli suunniteltu. Jarkko Sanisalon mielestä jatkuva oppiminen on tullut jäädäkseen.

”Pitää ymmärtää, että oppiminen on matka. Matkalla tarvitaan evästä ja eväiden avulla on helppo jatkaa taas eteenpäin. Ja joskus on hyvä istahtaa ja miettiä, mihin jatketaan, mutta matkaa kannattaa aina jatkaa!”

quote

Pitää ymmärtää, että oppiminen on matka. Matkalla tarvitaan evästä ja eväiden avulla on helppo jatkaa taas eteenpäin.

Jarkko Sanisalo

HR Business Partner, Kuntien Tiera

Miten oppia parhaiten pilviteknologiat?

Pilveen erikoistunut Learning Coach Petri Kettunen on toiminut Tieran pilvimatkan aikana valonnäyttäjänä ja matkanjohtajana. Pilviosaamiseen erikoistunut “koutsi” Kettunen auttaa kirkastamaan, mitä pitäisi oppia lisää ja milloin. Valmentajan tehtävä on myös ohjata oppijoita yksilöllisesti oppimispolulla kullekin sopivaa tahtia ja auttaa etenemään tavoitteellisesti kohti sertifiointia ja uutta pilviosaamista. Kettusen paras vinkki oppimiseen on Teen sitten, kun mulla on hyvä hetki” -ajatus on hyvä unohtaa.

JarkkoSanisalo-featured

Pilviosaamisen kehittäminen in-house 

Tieralla haluttiin kasvattaa nimenomaan oman talon osaajien kyvykkyyttä, siten kehityshaluisten ihmisten oppimishalua: “Me teemme kaikkemme, että saamme hyviä sitoutuneita osaajia. Ja jos meillä on talossa kehityshaluisia ihmisiä, niin heitä pitää ruokkia uuden oppimisessa”, kertoo Sanisalo. 

Katso videolta, miten Kuntien Tieran HR Business Partner Jarkko Sanisalo kertoo jatkuvasta oppimisesta.

Inspiroiduitko?

Liity menestyvien asiakkaidemme joukkoon ja saavuta tavoitteesi kanssamme.

Lisää asiakastarina

Turvalliset ja hyvin toimivat palvelut julkipilven avulla

ARAn tietohallinto oppii pilviteknologiat Eduhouse-verkkokoulutuspalvelussa

Verohallinto - Tavoitteellista pilvikyvykkyyden kehittämistä

Kohti osaamisen jatkuvaa kehittämistä Atea Finland

Veho AI-osaamista kartuttamassa

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Halutko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän ilmainen kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.