Ylläpidä taloushallinnon osaamista
Pidä huolta tiimisi ajantasaisesta osaamisesta ja mahdollista yrityksenne menestys. Monipuoliset verkkokoulutukset talouden asiantuntijoille motivoivat kehittymään osana arkea.
Ennakointi budjetoinnissa
Tulevien liiketoimintaan vaikuttavien tapahtumien ennustettavuus, erilaisten vaihtoehtojen analyyttinen arviointi ja joustavuus päätöksenteon tukena ...Tulevien liiketoimintaan vaikuttavien tapahtumien ennustettavuus, erilaisten vaihtoehtojen analyyttinen arviointi ja joustavuus päätöksenteon tukena ovat nykyaikaisen taloushallinnon kulmakiviä. Tämä koulutus keskittyy ennustamisen ja budjetoinnin tehokkaaseen johtamiseen taloushallinnon vastuiden näkökulmasta. Käymme läpi asioita joita on hyvä ottaa huomioon kun tulevaisuutta arvioidaan yhdessä yrityksen muiden sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on kasvattaa ymmärrystä kuinka esimerkiksi Talousjohtaja tai Business Controller voi omassa roolissaan tukea liiketoimintaa ja ohjata budjetointia aktiivisesti ennakoiden.
Yrittäjän ja osakeyhtiön verosuunnittelu
Tässä koulutuskokonaisuudessa tarkastellaan laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti yrittäjän ja osakeyhtiön verosuunnittelua. Osakeyhtiön ...Tässä koulutuskokonaisuudessa tarkastellaan laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti yrittäjän ja osakeyhtiön verosuunnittelua. Osakeyhtiön verosuunnittelussa osakasyrittäjän on pohdittava tarkkaan, nostaako varoja palkkana, osinkona, näiden yhdistelmänä tai muuna varojenjakona. Näin verotusta suunnittelemalla voi pitää verorasituksen kurissa. Koulutuksen aikana saat lukuisia rahanarvoisia vinkkejä verosuunnittelun tueksi. Kokonaisuudessa on viisi osiota, joissa pureudutaan osio kerrallaan erilaisiin yrittäjän ja osakeyhtiön verosuunnittelukysymyksiin. Koulutuskokonaisuus on suunnattu yrittäjille ja taloushallinnon ammattilaisille, jotka haluavat vahvistaa omaa verosuunnitteluosaamistaan ja lisätä tietouttaan osakeyhtiön verosuunnittelusta. Kokonaisuuden sisältö: Osa 1. Osinkoverotus ja verosuunnittelu Osinkoverotus Osakeyhtiön nettovarallisuus ja sen laskenta Osa 2. Varojen nostojärjestys ja verosuunnittelu Palkkaa vai osinkoa Optimaalinen varojen nostojärjestys Osa 3. Esimerkkilaskelmia Palkkaa, osinkoa vai nähden yhdistelmä Osa 4. Muut varojennostomuodot ja verosuunnittelu Vuokrat, korot – pääomatuloverotettavat erät SVOP – Vapaan oman pääoman palautus Muita Osa 5. Yrittäjän ja osakeyhtiön verosuunnitteluriskit Peitelty osinko Omien osakkeiden hankkiminen ja lunastaminen Osakaslaina
Rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estäminen
Tässä koulutuskokonaisuudessa käydään perusteellisesti läpi mitä rahanpesu ja terrorismin rahoittaminen tarkoittavat taloushallinnon toimijan ...Tässä koulutuskokonaisuudessa käydään perusteellisesti läpi mitä rahanpesu ja terrorismin rahoittaminen tarkoittavat taloushallinnon toimijan näkökulmasta, mitä riskiperusteinen lähestymistapa on sekä rahanpesulain asettamat vaatimukset ilmoitusvelvollisille. Koulutuksessa käydään yksityiskohtaisesti läpi asiakkaan tuntemiseen liittyvien vaatimusten eri riskitasot sekä tehostetun tuntemisen velvollisuus sekä ilmoitus- ja selonottovelvollisuuden sisältö. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on ymmärrys siitä, miksi rahanpesua ja terrorismin rahoitusta pyritään estämään ja mitä velvollisuuksia se asettaa ilmoitusvelvolliselle tilitoimistolle. Ymmärrät rahanpesulainsäädännön sisällön. Koulutuskokonaisuus on suunnattu yrittäjille ja taloushallinnon ammattilaisille, jotka toimivat rahanpesulain koulutusvelvollisuuden mukaisesti ja pyrkivät lisäämään tietouttaan rahanpesuriskien osaamisessa.
Kirjanpitäjän yleisimmät alv-virheet
Virheet arvonlisäverotuksessa johtavat useimmiten tilanteisiin, joissa ostojen vähennettävää tai myyntien tilitettävää arvonlisäveroa on käsitelty ...Virheet arvonlisäverotuksessa johtavat useimmiten tilanteisiin, joissa ostojen vähennettävää tai myyntien tilitettävää arvonlisäveroa on käsitelty väärin, minkä lopputuloksena valtiolle tilitetty arvonlisäveron määrä on ollut virheellinen. Yhtä lailla kyse voi olla siitä, että arvonlisäverotiedot on raportoitu väärin arvonlisäverotuksen ilmoituksilla. Yhtä lailla kyse on harmittavasta virheestä, joiden esiintyminen pyritään saada minimiin. Ja mikä siihen onkaan parempi tapa kuin kouluttaa itseään ja päivittää osaamistaan. Tässä koulutuskokonaisuudessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä. Tapaukset eivät välttämättä ole niitä seksikkäimpiä mahdollisia veropulmia, vaan niitä käytännön työssä esiin tulleita kysymyksiä, joiden kanssa menee helposti ajatukset ristiin ja sormi suuhun. Koulutus on tarkoitettu kaikille kirjanpitäjille ja taloushallinnon henkilöille, jotka osana arkirutiinejaan selvittävät ja ratkovat arvonlisäverotuksen arkisimpiakin haasteita.
Tase-erien hallinnan syventävät kysymykset
Tässä koulutuskokonaisuudessa pääset tutustumaan tase-erien hallinnan syventäviin kysymyksiin. Kokonaisuuden aikana käydään läpitase-erien ...Tässä koulutuskokonaisuudessa pääset tutustumaan tase-erien hallinnan syventäviin kysymyksiin. Kokonaisuuden aikana käydään läpitase-erien luotettavaa hallintaa, sekä niiden dokumentointia tilinpäätökseen. Käsittelyssä ovat tulorekisteri täsmäytys, OmaVero kirjaukset, tilien täsmääminen, dokumentointi, ajallisen kohdistamisen haasteet ja liitteet. Tavoitteena on, että saat varmuutta ja vinkkejä omaan tekemiseen. Kokonaisuus on suunnattu kokeneille kirjanpitäjille, tilitoimistojen työntekijöille, sekä tilintarkastajien kanssa työskenteleville henkilöille.
Tilinpäätöksen tulkinta
Tilinpäätöksen tulkinta on taitoa käyttää oikeita menetelmiä ja tulkita tilinpäätöksessä olevia raportteja. Kokonaisuudesta tutustumme kattavasti ...Tilinpäätöksen tulkinta on taitoa käyttää oikeita menetelmiä ja tulkita tilinpäätöksessä olevia raportteja. Kokonaisuudesta tutustumme kattavasti siihen, mistä lähteä liikkeelle tilinpäätöstä tulkitessa.
ESEF-raportoinnin perusteet
Tässä koulutuskokonaisuudessa tarkastellaan ESEF-raportointia. Tavoitteena on selventää miksi listayhtiöt raportoivat ESEF-standardin mukaan, ja ...Tässä koulutuskokonaisuudessa tarkastellaan ESEF-raportointia. Tavoitteena on selventää miksi listayhtiöt raportoivat ESEF-standardin mukaan, ja mistä raportoinnissa on kyse. Eri osioissa käsitellään sekä raportoinnin taustaa perustasolla että syventävämpiä aiheita. Koulutuskokonaisuus on suunnattu taloushallinnon ammattilaisille, jotka haluavat ymmärtää ESEF-raportoinnin taustat ilman aiempaa kokemusta tai taloushallinnon ammattilaisille, joilla on jo jonkin verran tietoa asiasta ja haluavat syventää osaamistaan.
Tavoitteena on, että koulutuksen suoritettuaan koulutettava ymmärtää raportointivaatimuksen taustat ja hänelle syntyy kokonaiskuva ESEF-raportoinnista. Lisäksi henkilö hallitsee ESEF-raportointiin liittyviä erityiskysymyksiä.
Kirjanpitäjän yleisimmät alv-virheet
Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.
Suuryritysten liitetiedot
Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä suuryritysten liitetietoja ja paneudutaan erityisesti haasteellisiin suuryritysten liitetietoihin.Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä suuryritysten liitetietoja ja paneudutaan erityisesti haasteellisiin suuryritysten liitetietoihin.
Tase-erien hallinta ja täsmääminen
Tutustu käytännön esimerkein, mitä eri tasetilien ja -erien sisältö oikeasti tarkoittaa ja miten ne käyttäytyvät eri laskelmilla.Tutustu käytännön esimerkein, mitä eri tasetilien ja -erien sisältö oikeasti tarkoittaa ja miten ne käyttäytyvät eri laskelmilla.
Taloushallinnon operatiivinen malli
Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, kuinka erilaiset rooli- ja tehtäväkokonaisuudet voidaan ryhmitellä ja kuinka näitä voi kehittää.Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, kuinka erilaiset rooli- ja tehtäväkokonaisuudet voidaan ryhmitellä ja kuinka näitä voi kehittää.
Miten osaamista johdetaan taloushallinnossa?
Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii näkemään ja ymmärtämään osaamisen johtamisen strategisena kysymyksenä.Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii näkemään ja ymmärtämään osaamisen johtamisen strategisena kysymyksenä.
Kirjanpitäjän yleisimmät alv-virheet
Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.
Kirjanpidon perusteet
Koulutus antaa hyvän peruskäsityksen yrityksen taloudellisen tilanteen järjestelmälliseen seuraamiseen liittyvistä käytännöistä.Koulutus antaa hyvän peruskäsityksen yrityksen taloudellisen tilanteen järjestelmälliseen seuraamiseen liittyvistä käytännöistä.
KILAn yleisohje kirjanpidon menetelmistä ja aineistoista
Tutustu uuden ohjeen mukaisiin tositteisiin, kirjanpitoon, aineiston säilyttämiseen sekä siihen minkälaisia tositteita on mahdollista olla.Tutustu uuden ohjeen mukaisiin tositteisiin, kirjanpitoon, aineiston säilyttämiseen sekä siihen minkälaisia tositteita on mahdollista olla.
Palkkakirjaukset kirjanpidossa
Koulutuksen katsottuasi ymmärrät palkkahallinnon tapahtumien siirtymisen kirjanpitoon ja niiden vaikutuksen tilinpäätökseen.Koulutuksen katsottuasi ymmärrät palkkahallinnon tapahtumien siirtymisen kirjanpitoon ja niiden vaikutuksen tilinpäätökseen.
Korotetut poistot kirjanpidossa
Opi, mistä korotetuista poistoista on käytännössä kyse, millaisin edellytyksin poistot voi tehdä ja miten ne huomioidaan kirjanpidon ja ...Opi, mistä korotetuista poistoista on käytännössä kyse, millaisin edellytyksin poistot voi tehdä ja miten ne huomioidaan kirjanpidon ja tilinpäätöksen puolella.
Kirjanpidosta tilinpäätökseen
Koulutuksessa kuljetaan matka kirjanpidosta tilinpäätökseen ja käydään käytännönläheisesti läpi kaikki olennainen niihin liittyen.Koulutuksessa kuljetaan matka kirjanpidosta tilinpäätökseen ja käydään käytännönläheisesti läpi kaikki olennainen niihin liittyen.
Kirjanpitäjän yleisimmät alv-virheet
Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.Koulutuksessa käsitellään viime aikoina esiinnousseita käytännöntilanteita, joissa oikea arvonlisäverokohtelu on ollut hankala määritellä.
Arvonlisäveron vähennykset
Koulutuksessa käsitellään vähennysoikeuden yleisiä periaatteita ja poraudutaan syvemmälle vähennysoikeuden rajoituksiin ja niihin ...Koulutuksessa käsitellään vähennysoikeuden yleisiä periaatteita ja poraudutaan syvemmälle vähennysoikeuden rajoituksiin ja niihin poikkeustilanteisiin, joissa useimmiten sattuu virheitä.
Lahjat ja juhlat verotuksessa
Koulutuksessa käydään läpi työnantajan järjestämien työyhteisöjuhlien verokohtelua tuloverotuksen ja ennakkoperinnän näkökulmasta.Koulutuksessa käydään läpi työnantajan järjestämien työyhteisöjuhlien verokohtelua tuloverotuksen ja ennakkoperinnän näkökulmasta.
Kansainvälinen arvonlisäverotus – miten vältän verotukselliset sudenkuopat?
Koulutuksessa avulla saat kattavan ja käytännönläheisen kokonaiskuvan kansainvälisestä arvonlisäverotuksesta.Koulutuksessa avulla saat kattavan ja käytännönläheisen kokonaiskuvan kansainvälisestä arvonlisäverotuksesta.
Edustaminen verotuksessa
Perehdy edustamiseen verotuksen näkökulmasta.Perehdy edustamiseen verotuksen näkökulmasta: mitä edustaminen tarkoittaa, mitä muutoksia edustamisen verotuksessa on viime aikoina tapahunut sekä miten edustaminen käsitellään eri verolajeissa ja miten edustamisen tunnistaa muista tilaisuuksiin liittyvistä kuluista.
Suuryritysten liitetiedot
Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä suuryritysten liitetietoja ja paneudutaan erityisesti haasteellisiin suuryritysten liitetietoihin.Koulutuksessa käydään läpi keskeisiä suuryritysten liitetietoja ja paneudutaan erityisesti haasteellisiin suuryritysten liitetietoihin.
Tase-erien hallinta ja täsmääminen
Tutustu käytännön esimerkein, mitä eri tasetilien ja -erien sisältö oikeasti tarkoittaa ja miten ne käyttäytyvät eri laskelmilla.Tutustu käytännön esimerkein, mitä eri tasetilien ja -erien sisältö oikeasti tarkoittaa ja miten ne käyttäytyvät eri laskelmilla.
Kirjanpidosta tilinpäätökseen
Koulutuksessa kuljetaan matka kirjanpidosta tilinpäätökseen ja käydään käytännönläheisesti läpi kaikki olennainen niihin liittyen.Koulutuksessa kuljetaan matka kirjanpidosta tilinpäätökseen ja käydään käytännönläheisesti läpi kaikki olennainen niihin liittyen.
Factoring-rahoitus kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä
Koulutuksessa keskitytään erityisesti factoringrahoituksen sisältöön, oikeudellisiin kysymyksiin ja ennen kaikkea taloushallinnon vaatimuksiin.Koulutuksessa keskitytään erityisesti factoringrahoituksen sisältöön, oikeudellisiin kysymyksiin ja ennen kaikkea taloushallinnon vaatimuksiin.
Konsernitilinpäätöksen laadinta ja syventävät kysymykset
Konsernitilinpäätöksen opintopolkuun on koottu konsernitilinpäätökseen laadintaan ja erityiskysymyksiin liittyviä koulutuksia.Konsernitilinpäätöksen opintopolkuun on koottu konsernitilinpäätökseen laadintaan ja erityiskysymyksiin liittyviä koulutuksia.
Säätiöiden ja yhdistysten tilinpäätöksen sisältö ja erityispiirteet
Tässä koulutuksessa tilinpäätöksen sisältöä tarkastellaan ottaen huomioon erityisesti säätiöiden ja yhdistysten erityiskysymykset tilinpäätöksen eri ...Tässä koulutuksessa tilinpäätöksen sisältöä tarkastellaan ottaen huomioon erityisesti säätiöiden ja yhdistysten erityiskysymykset tilinpäätöksen eri osioissa.
Taloushallinnon operatiivinen malli
Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, kuinka erilaiset rooli- ja tehtäväkokonaisuudet voidaan ryhmitellä ja kuinka näitä voi kehittää.Koulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, kuinka erilaiset rooli- ja tehtäväkokonaisuudet voidaan ryhmitellä ja kuinka näitä voi kehittää.
Miten osaamista johdetaan taloushallinnossa?
Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii näkemään ja ymmärtämään osaamisen johtamisen strategisena kysymyksenä.Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii näkemään ja ymmärtämään osaamisen johtamisen strategisena kysymyksenä.
Ennakointi budjetoinnissa – kuinka pysyt ajan tasalla jatkuvasti muuttuvassa maailmassa?
Tämä koulutus keskittyy ennustamisen ja budjetoinnin tehokkaaseen johtamiseen taloushallinnon vastuiden näkökulmasta.Tämä koulutus keskittyy ennustamisen ja budjetoinnin tehokkaaseen johtamiseen taloushallinnon vastuiden näkökulmasta.
Voimavarat ja hyvinvointi etätyössä
Koulutuksessa lähestytään hyvinvointia etätyössä sekä kuormittavien tekijöiden minimoinnin näkökulmasta että myönteisten voimavarojen lisäämisen ...Koulutuksessa lähestytään hyvinvointia etätyössä sekä kuormittavien tekijöiden minimoinnin näkökulmasta että myönteisten voimavarojen lisäämisen näkökulmasta.
Esihenkilö, suunnittele työsi ja hallitse aikaasi
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa esihenkilötyön arjen suunnittelua niin vuositasolla kuin kuukausi- ja viikkotasollakin.Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa esihenkilötyön arjen suunnittelua niin vuositasolla kuin kuukausi- ja viikkotasollakin.
Valmentava itsensä johtaminen
Koulutus tarjoaa sinulle ajattelumalleja ja käytännön työkaluja siihen, kuinka itseään voi johtaa työssä valmentavalla otteella.Koulutus tarjoaa sinulle ajattelumalleja ja käytännön työkaluja siihen, kuinka itseään voi johtaa työssä valmentavalla otteella.
Asiantuntijabrändi – vakuuttavaa ja vaikuttavaa viestintää
Koulutuksessa tutustutaan asiantuntijabrändin ja digitaalisen läsnäolon merkitykseen sekä suunnitellaan asiantuntijaviestintää.Koulutuksessa tutustutaan asiantuntijabrändin ja digitaalisen läsnäolon merkitykseen sekä suunnitellaan asiantuntijaviestintää.
Työntekijöiden henkilötietojen käsittelyn perusteet
Mitä henkilötietoja työntekijöistä ja työnhakijoista saa kerätä ja mihin tarkoitukseen? Miten kauan tietoja saa säilyttää ja millaiset oikeudet ...Mitä henkilötietoja työntekijöistä ja työnhakijoista saa kerätä ja mihin tarkoitukseen? Miten kauan tietoja saa säilyttää ja millaiset oikeudet rekisteröidyillä tietoihinsa on? Tässä koulutuskokonaisuudessa käymme läpi työelämän tietosuojan perusteita henkilötiedon käsitteestä henkilötietojen käsittelyn perusteisiin, rekisterinpitäjän velvollisuuksiin ja rekisteröityjen oikeuksiin. Koulutus on suunnattu kaikille työntekijöiden henkilötietojen kanssa työskenteleville henkilöille.
Tietosuojaselosteen korjaussarja – Onko tietosuojaselosteesi tarpeeksi läpinäkyvä?
Tietosuojaseloste on kuin elintarvikkeiden tuoteseloste – omat henkilötietojen käsittelyprosessit on tunnettava ennen sisällön laatimista. Ilman ...Tietosuojaseloste on kuin elintarvikkeiden tuoteseloste – omat henkilötietojen käsittelyprosessit on tunnettava ennen sisällön laatimista. Ilman läpinäkyvyyttä, rekisteröidyt eivät saa ymmärrystä heitä koskevien henkilötietojen käsittelystä, eivätkä pysty hyödyntämään oikeuksiaan tai vaikuttamaan henkilötietojen käsittelyyn. Läpinäkyvyyden merkitys on myös korostunut viimeaikaisessa henkilötietojen suojaa koskevassa ratkaisukäytännössä. Koulutuksessa kuulet, mitä hyötyä läpinäkyvyydestä voi olla, ja miten rakennat selkeän ja ymmärrettävän tietosuojaselosteen. 1. Minkälaisia vaatimuksia tietosuojaselosteen tulee täyttää? 2. Mistä tietosuojaselosteiden yleisimmät ongelmat johtuvat? 3. Miten selkeä ja ymmärrettävä tietosuojaseloste rakennetaan? Koulutus on suunniteltu kaikille tietosuojasta kiinnostuneille koulutustaustasta ja tehtävästä riippumatta. Voit olla taustaltasi esim. Tietosuoja-ammattilainen Viestintäammattilainen Juristi ICT-osaaja Compliance-ammattilainen HR-ammattilainen
Työsuhdejuridiikan lait
Tämä koulutuskokonaisuus koostuu seuraavista osista: Työsuhdejuridiikan lait – 1. Esittely Koulutuskokonaisuuden ensimmäisen osion tarkoituksena on ...Tämä koulutuskokonaisuus koostuu seuraavista osista: Työsuhdejuridiikan lait – 1. Esittely Koulutuskokonaisuuden ensimmäisen osion tarkoituksena on käydä läpi Työsuhdejuridiikan lait-kokonaisuuden sisältö ja aiheet. Työsuhdejuridiikan lait – 2. Työehtojen määräytyminen Osa 1 Koulutuksen aiheena on työsuhteen ehtojen määräytyminen työlainsäädännön ja työehtosopimusten perusteella Työsuhdejuridiikan lait – 3. Työehtojen määräytyminen Osa 2 Koulutuksen aiheena on työsuhteen ehtojen määräytyminen työsopimusten ja työnantajan määräysten perusteella Työsuhdejuridiikan lait – 4. Vuosilomalaki Koulutuksen aiheena on vuosiloman ansainta, vuosilomapalkan maksaminen ja vuosiloman antaminen. Työsopimuslaki – 1. Soveltamisala Koulutuksen aiheena on työsopimuslain soveltamisala. Ensin käydään sitä läpi yleisesti ja sitten kahden esimerkin kautta. Työsopimuslaki – 2. Lojaliteettivelvoitteet, tasapuolinen kohtelu ja syrjinnän kielto Koulutuksen aiheena on työsuhteessa vaikuttavat lojaliteettivelvoitteet, syrjintäkielto ja tasapuolisen kohtelun vaatimus. Työsopimuslaki – 3. Määräaikaiset työsuhteet Koulutuksen aiheena on määräaikaiset työsuhteet ja läpi käydään sen muotoa ja kestoa sekä millaisia perusteltuja syitä määräaikaisuudelle voi olla. Työsopimuslaki – 4. Koeaika ja koeaikapurku Koulutuksen aiheena on työsuhteen päättäminen nimenomaan koeaikaehdon perusteella ja läpi käydään miten koeaikapurku käytännössä toimii. Työsopimuslaki – 5. Palkanmaksu Koulutuksen aiheena on työnantajan palkanmaksuvelvollisuus eri tilanteissa, kuten sairausajalla tai työnteon estyessä. Työsopimuslaki – 6. Lomautus Koulutuksen aiheena on lomautuksen määritelmä, perusteet ja muut keskeiset seikat, sekä lomautetun työntekijän työsuhteen päättyminen. Työsopimuslaki – 7. Tuotannollinen ja taloudellinen irtisanomisperuste ja takaisinotto Koulutuksen aiheena on tuotannollisiin ja taloudellisiin irtisanomisperusteisiin liittyvät keskeiset seikat, sekä takaisinotto. Työsopimuslaki – 8. Työntekijästä johtuva irtisanomisperuste Koulutuksessa käydään läpi työntekijästä johtuvia irtisanomisperusteita, varoituksia, sekä mahdollista uudelleensijoitusta. Työsopimuslaki – 9. Työsopimuksen päättämismenettely Koulutuksen aiheena on työsuhteen päättämismenettely eri tilanteissa ja läpi käydään myös päättämisilmoituksen toimittamista. Työsopimuslaki – 10. Työsopimuksen perusteettoman päättämisen seuraukset Koulutuksen aiheena on työsuhteen perusteettomasta päättämisestä juontavat seuraukset eli siitä maksettava korvaus. Työaikalaki – 1. Soveltamisala Koulutuksen aiheena on työaikalain soveltamisala. Koulutuksessa sitä käydään läpi sekä yleisesti että siihen liittyvien poikkeuksien kautta. Työaikalaki – 2. Työajaksi luettava aika Koulutuksessa käydään läpi sitä mikä määritellään työajaksi ja käsitellään myöskin työaikaan kuuluvaa varallaoloa. Työaikalaki – 3. Säännöllinen työaika ja ylityöt Koulutuksessa käsitellään säännöllisen työajan eri muotoja, lisä- ja ylitöitä, niistä maksettavaa korvausta sekä työajan enimmäismäärää. Työaikalaki – 4. Liukuva työaika, joustotyöaika ja työaikapankki Koulutuksessa käydään läpi joustavia työajan malleja kuten liukuvaa työaikaa, joustotyöaikaa, sekä työaikapankkia. Työaikalaki – 5. Lepoajat Koulutuksen aiheena on työaikalain määrittelemät lepoajat, kuten päivittäiset tauot, vuorokausilepo sekä viikkolepo. Työaikalaki – 6. Työaika-asiakirjat Koulutuksen aiheena on työajan seuraamiseen liittyvät asiakirjat, kuten työajan tasoittumissuunnitelma, työvuoroluettelo ja työaikakirjanpito.
Häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla
Tässä koulutuskokonaisuudessa käymme läpi, mitä häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla käytännössä tarkoittaa ja miten siihen tulee puuttua. ...Tässä koulutuskokonaisuudessa käymme läpi, mitä häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla käytännössä tarkoittaa ja miten siihen tulee puuttua. Koulutuskokonaisuus koostuu seuraavista neljästä osiosta: Häirintä ja epäasiallinen kohtelu - 1. Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kielto työlainsäädännössä Koulutuksessa käsittelemme häirinnän ja epäasiallisen kohtelun kieltoa työlainsäädännössä. Häirintä ja epäasiallinen kohtelu - 2. Häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen - selvittäminen Koulutuksessa käsittelemme häirintään ja epäasiallisen kohteluun puuttumista ja sen selvittämistä työpaikalla. Häirintä ja epäasiallinen kohtelu - 3. Häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen – seuraukset selvittämisen jälkeen Koulutuksessa perehdymme häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta johtuviin seuraamuksiin. Häirintä ja epäasiallinen kohtelu - 4. Häirintää ja epäasiallista kohtelua koskevaa oikeuskäytäntöä Koulutuksessa käsitellään häirinnän ja epäasialliseen kohteluun liittyvää oikeuskäytäntöä korkeimmasta oikeudesta, hovioikeudesta ja työtuomioistuimesta.
Ilmoituskanavat ja ilmoittajansuojelulaki
Vuoden 2023 alussa tuli voimaan ilmoittajansuojelulaki, joka velvoittaa yli 250 (50) henkilöä työllistäviä yksityisen ja julkisen sektorin ...Vuoden 2023 alussa tuli voimaan ilmoittajansuojelulaki, joka velvoittaa yli 250 (50) henkilöä työllistäviä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita sekä valtion virastoja perustamaan sisäisen ilmoituskanavan ja järjestämään organisaation prosessit lain edellyttämällä tavalla. Tämän koulutuskokonaisuuden tavoitteena on kuvata konkreettisesti, mistä lainsäädännössä on kyse ja miten organisaatioiden tulisi valmistautua lain voimaan tuloon. Lain taustalla on Euroopan unionin niin sanottu whistleblower-direktiivi. Kokonaisuus perustuu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2019/1937 unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta, hallituksen esitysluonnokseen ilmoittajansuojelulaiksi (julkaistu 2.7.2021), sekä lausuntopalvelussa 27.8.2021 mennessä annettuihin lausuntoihin. Varmista ilmoituskanavan käyttöönotossa ajantasaiset tiedot lainsäädännön sisällöstä! Koulutuskokonaisuus on suunnattu ilmoituskanavan järjestämisestä vastaaville henkilöille, sekä asiasta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia perusasiat ilmoituskanaviin ja ilmoittajansuojelulakiin liittyen.
Immateriaalioikeudet työsuhteessa: Työnantajan työkalupakki
Tiesitkö, että työntekijäsi luovat immateriaalioikeuksilla suojattua materiaalia työssään päivittäin? Tiesitkö, että nämä oikeudet eivät pääosin ...Tiesitkö, että työntekijäsi luovat immateriaalioikeuksilla suojattua materiaalia työssään päivittäin? Tiesitkö, että nämä oikeudet eivät pääosin siirry työnantajalle automaattisesti? Tuntemalla oikeutesi ja mahdollisuutesi, huolehdit siitä, että saat tarvittavat oikeudet ja vältät turhat riidat työntekijöidesi kanssa. Koulutuskokonaisuuden tarkoitus on kertoa, mitä immateriaalioikeuksia työsuhteisiin liittyy ja, miten työnantajan tulisi ottaa ne huomioon työntekijöidensä työsuhteissa. Lisäksi koulutuksessa käsitellään sitä, miten työnantaja pystyy parhaiten hyödyntämään työntekijöidensä työn tuloksiin kohdistuvat immateriaalioikeudet. Koulutuskokonaisuudessa käydään läpi tärkeimmät työsuhteisiin liittyvät immateriaalioikeudet, sekä se, miten työnantajan kannattaa toimia, jotta se saa oikeudet haltuunsa kattavasti ja pystyy hyödyntämään niitä mahdollisimman tehokkaasti. Koulutus on tarkoitettu esimiehille, HR-henkilöille sekä muille työnantajien edustajille. Opit, mitä immateriaalioikeuksia sinun tulee ottaa huomioon työntekijöidesi työsuhteissa ja miten tämän parhaiten hoidat. Saat myös konkreettiset vinkit siihen, miten immateriaalioikeuksia koskevat ehdot kannattaa kirjoittaa työntekijöiden työsopimuksiin. Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta osiosta: 1. Mitä immateriaalioikeudet ovat ja miten ne liittyvät työsuhteisiin Alkusanat Koulutuskokonaisuuden esittely Koulutuskokonaisuuden rakenne Pohdintatehtävä Mitä immateriaalioikeudet ovat? Liityntä työsuhteisiin Pohdintatehtävän vastaus Lopuksi 2. Tekijänoikeus Pohdintatehtävä Tekijänoikeus Tekijänoikeudet työsuhteessa Sopimukset Pohdintatehtävän vastaus Lopuksi 3. Työsuhdekeksinnöt Pohdintatehtävä Työsuhdekeksintölaki Käytänteet Kohtuullinen korvaus Myös entinen työntekijä Työsuhdekeksintöohjesääntö Pohdintatehtävän vastaus Työsopimuksen IPR-lauseke Muut kuin tekijänoikeus ja keksinnöt Lopuksi
Arvonlisäveron vähennykset
Koulutuksessa käsitellään vähennysoikeuden yleisiä periaatteita ja poraudutaan syvemmälle vähennysoikeuden rajoituksiin ja niihin ...Koulutuksessa käsitellään vähennysoikeuden yleisiä periaatteita ja poraudutaan syvemmälle vähennysoikeuden rajoituksiin ja niihin poikkeustilanteisiin, joissa useimmiten sattuu virheitä.
Osakeyhtiölaki käytännössä I-III
Käytännönläheinen koulutus koostuu osakeyhtiölain keskeisistä säädöksistä erityisesti taloushallinnon asiantuntijan ja kirjanpitäjän kannalta.Käytännönläheinen koulutus koostuu osakeyhtiölain keskeisistä säädöksistä erityisesti taloushallinnon asiantuntijan ja kirjanpitäjän kannalta.
Tietosuoja kuntatyössä
Tässä koulutuksessa opit mitä tietosuoja ylipäätään tarkoittaa ja miten se näkyy kuntatyössä. Koulutuksen jälkeen ymmärrät paremmin, miten kunnissa ...Tässä koulutuksessa opit mitä tietosuoja ylipäätään tarkoittaa ja miten se näkyy kuntatyössä. Koulutuksen jälkeen ymmärrät paremmin, miten kunnissa huomioidaan tietosuoja-ajetuksen asettamat rajat esimerkiksi henkilötietojen käsittelyssä.
Taloushallinnon vahvistaminen alkaa täältä
Tarjoa tiimillesi mahdollisuus kehittää osaamista itsenäisesti ja tehokkaasti koulutusvideoiden ja harjoitusmateriaalien avulla. Saat käyttöönne myös etäkoulutukset, joissa opiskellaan vuorovaikutteisesti kouluttajan johdolla. Huolehdi eritasoisten osaajien kouluttautumisesta yhdessä paikassa, yhdellä kuukausimaksulla.
Asiakkaiden suusta
Palvelumme käyttäjät tietävät sen parhaiten: lue jatkuvan oppimisen hyödyistä ja liity joukkoon!
Käytämme Eduhousen palvelua HR-juridiikan ja taloushallinnon ajantasaisen osaamisen ylläpitoon. Palvelusta löytyy aina koulutus tulevista lakimuutoksista ja tuoreimmasta oikeuskäytännöstä sekä näiden vaikutuksista liiketoimintaan. Palvelun laatu ja käytettävyys ovat saaneet kiitosta henkilökunnaltamme.
Juuso Manner
CFO, Rastor Institute
Eduhouse mahdollistaa yksilöllisten urapolkujen tukemisen, jossa kouluttautumistarpeet johdetaan kunkin työntekijän henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta (vrt. massakoulutukset). Arvostamme myös sitä, että koulutukset ovat saatavilla aina tarvittaessa ajasta ja paikasta riippumatta. Koulutuksiin on mahdollista myös palata videokirjaston kautta.
Antti Aho
Talous- ja henkilöstöjohtaja, Talenom Oyj
Koulutuksen tarve ja tarjonta tuli juuri oikeaan aikaan. Koulutuksesta ollaan tietoisia, sillä osaamisen kehittämiseen panostetaan ja se on jatkuvasti taustalla niin esimiestyössä kuin puheissa.
Jesse Ehtamo
HR Business Partner Lead, Sanoma Media Finland
Miksi valita Eduhouse osaamisen kehittämiseen?
Kehitä taloustiimiäsi systemaattisesti ja tavoitteellisesti ammattimaisten kouluttajien johdolla.
Tue erilaisia oppijoita yksilöllisesti ja tarjoa eri opiskelumuodot samassa paketissa.
Ajantasaiset talouskoulutukset
Saat kaikki tarvitsemanne taloushallinnon koulutukset yhdestä paikasta, yhdellä kuukausimaksulla.
Kokeneet kouluttajat
Kouluttajamme perehtyvät jatkuvasti uuteen ja ovat valmiina jakamaan parhaat vinkit kanssanne.
KLT-ylläpito ja todistukset
Saatte pääsyn useisiin KLT-ylläpitoon sopiviin kirjanpidon koulutuksiin, joista osallistuja saa todistuksen.
Seuraa kehitystä helposti
Johda osaamisen kehittämistä. Jaa tiimillesi opintosuunnitelmia ja seuraa kehittymistä raporttien avulla.
Taloushallinnon kokeneet kouluttajat
Tästä olemme ylpeitä: alan parhaat asiantuntijat opettavat tiimillesi taloushallinnon tärkeimmät ja ajankohtaisimmat käänteet.
Kari Alhola
KTM, veroasiantuntija
Karilla on monipuolinen kokemus taloushallinnosta sekä veroasiantuntijatehtävistä yli 20 vuoden ajalta.
KTM, veroasiantuntija
Leena Rekola-Nieminen
Taloushallinnon ammattilainen
Leena on KILAn jäsen ja toiminut aiemmin myös Suomen Taloushallintoliitto ry:n puheenjohtajana.
Taloushallinnon ammattilainen
Tuomas Honkamäki
KTT, KHT, Aurinkolahden Tilintarkastus Oy
Tuomaksella on yli 20 vuoden kokemus tilintarkastuksista erilaisissa yhtiöissä.Tuomaksella on yli 20 vuoden kokemus tilintarkastuksista erilaisissa yhtiöissä.
KTT, KHT, Aurinkolahden Tilintarkastus Oy
Jukka Hämäläinen
KHT-tilintarkastaja, MBA, KLT
Jukka on valmentanut kirjanpitäjiä, controllereita, yrittäjiä ja yritysjohtoa sadoissa koulutustilaisuuksissa.
KHT-tilintarkastaja, MBA, KLT