4 syytä valita verkkokoulutukset osaamisen kehittämiseen

Mietityttääkö, miten pitää henkilöstön osaaminen ajan tasalla jatkuvasti muuttuvassa työelämässä? Aiheuttaako koulutusten aikatauluttaminen ja ikuinen kalenterijumppa harmaita hiuksia? Jatkuvasti suosiotaan kasvattavat verkkokoulutukset tuovat avun moniin osaamisen kehittämisen pulmiin. Verkkokoulutusten hyödyt ovat kiistattomia, sillä ne ovat organisaatiolle joustava ja tehokas tapa kouluttaa henkilöstöä. Digitalisaatio, teknologian kehittyminen ja mobiililaitteiden yleistyminen on mahdollistanut sen, että verkkokoulutukset ovat yhä useamman saatavilla. Jos teidänkin organisaatiossanne on harkittu verkkokursseihin siirtymistä, lue alta neljä hyvää syytä, miksi se kannattaa!

1. Verkkokoulutukset joustavat kiireisen työarjen keskellä

Joustavuus on varmasti yksi merkittävimmistä verkossa kouluttamisen eduista. Asiantuntijatyössä arki on usein hektistä, ja henkilöstön täyteen buukatuista kalentereista voi olla mahdotonta löytää kaikille sopivaa hetkeä yhteiselle koulutustuokiolle. Verkkokurssit mahdollistavat sen, että jokainen voi valita juuri itselleen optimaalisen ajankohdan opiskella, sijainnista tai laitteesta riippumatta. 

Verkossa on nykyisin tarjolla valtavat määrät koulutuksia eri alojen asiantuntijoille sekä esimerkiksi eri tasoisille ja eri tyylisille oppijoille. Koko henkilöstön koulutusten keskittäminen yhteen paikkaan tai yhden palvelun alle helpottaa huomattavasti myös osaamisen kehittämisen johtamista. Tällöin myös sinun aikaasi vapautuu enemmän muuhunkin arvokkaaseen tekemiseen.

2. Verkosta löydät sisältöä erilaisille oppijoille

Olemme kaikki erilaisia oppijoita ja omaksumme tietoa eri tavoin. On tärkeää, että koulutussisältöjä on tarjolla eri muodoissa, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivimman tavan kehittää osaamistaan. Se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä saa jotakin toista innostumaan opiskelusta lainkaan.

Yksi yleisimmin tunnettu oppimistyylijako jakaa henkilöt visuaalisiin, auditiivisiin ja kinesteettisiin oppijoihin. Visuaaliset oppijat omaksuvat tietoa parhaiten näkemällä, auditiiviset kuulemalla ja kinesteettiset oppijat tuntohavainnon ja käytännön tekemisen avulla.

Verkosta löydät nykypäivänä runsaasti eri muodoissa olevaa koulutusmateriaalia, jolla tukea yksilöiden oppimista. Esimerkiksi Eduhouse-palvelussa voi opiskella videotallenteita katsomalla, vuorovaikutteisiin etäkoulutuksiin tai muihin livewebinaareihin osallistumalla sekä podcasteja kuuntelemalla. Osa koulutuksista sisältää myös kirjallista materiaalia, kurssitestejä ja käytännön harjoitustehtäviä.

 

Eduhousen etäkoulutukset ovat vuorovaikutteisia koulutuksia

Eduhousen etäkoulutukset ovat valmiiksi aikataulutettuja koulutuksia, joissa osallistujalla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kouluttajalle ja keskustella muiden osallistujien kanssa.

3. Verkossa kouluttamalla säästät rahaa

Henkilöstön kouluttamiseen voi helposti palaa suuriakin summia rahaa, kun puhutaan perinteisistä luokkahuonekoulutuksista. Kuluja kertyy tällöin useimmiten esimerkiksi matkustus- ja majoituskustannuksista, tilavarauksista tai mahdollisista opiskelumateriaaleista. Koulutustilaisuudet saatetaan myös järjestää toisella puolella Suomea, tai jopa ulkomailla asti.

Verkossa kouluttaminen tarkoittaa säästöä organisaatiolle, sillä verkkokoulutuksilla vältyt näiltä kustannuksilta. Lisäksi kustannustehokkuus konkretisoituu myös työajan tehokkaana käyttönä, sillä henkilöstön ei tarvitse kuluttaa arvokasta työaikaansa koulutusten perässä matkustamiseen, vaan opiskelu onnistuu kätevästi omalta työpisteeltä käsin.

4. Verkkokoulutuksilla tuet jatkuvaa oppimista

Yhteiskunta muuttuu, teknologia kehittyy ja työelämä on murroksessa. Jatkuvasti muuttuvassa työympäristössä myös jatkuvasta oppimisesta on tullut organisaatioille elinehto. Mikäli oma ala sattuu myös olemaan erityisen säänneltyä, lisää se entisestään vaatimuksia jatkuvalle osaamisen kehittämiselle työelämässä. World Economic Forumin The future of jobs -raportin (2020) mukaan noin 94% yritysjohtajista kertoi odottavansa työntekijöiden omaksuvan uusia taitoja työssään, kun neljä vuotta aiemmin vuonna 2018 vastaava luku oli 65%.

Verkko-opiskelu mahdollistaa jatkuvan oppimisen perinteisiä koulutustapoja tehokkaammin. Kuten alussa todettiin, etenkin asiantuntijatyö voi olla hyvin kiireistä ja harva pystyy irrottamaan työstään koulutukselle kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Onneksi nykyään ei tarvitsekaan, sillä verkosta löytyy valtava määrä koulutustallenteita, joiden avulla mikro-oppiminen on mahdollista.

Mikro-oppimisella tarkoitetaan pienissä osissa digitaalisella alustalla tapahtuvaa oppimista. Kynnys kouluttautumiselle on matalampi, kun kaikkea tietoa ei tarvitse omaksua kerralla. Koulutusta voi katsoa vaikkapa 10 minuuttia lounastauon yhteydessä, hyödyntää työmatkat osaamisen kehittämiseen tai etsiä tietoa varsinaisen työn lomassa. Olennaista on, että koulutukset ovat jatkuvasti saatavilla, jotta jokainen voi saada tarvitsemansa tiedon työnsä tueksi oikealla hetkellä.

Haluaisitko kokeilla, miten verkkokoulutukset sopivat teidän organisaatiollenne?

Mikäli ajatus modernista, joustavasta ja kustannustehokkaasta koulutustavasta sai sinut innostumaan, käy tutustumassa tarkemmin Eduhousen koulutustarjontaan ja kokeile verkkokoulutuksiamme viikko maksutta!

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso