Näin valmennusohjelmat vahvistavat osaamistasi

Sara Mahmoud_DSC04049-Edit
Tämän artikkelin kirjoittaja Sara Mahmoud toimii Eduhousen Learning Coachina digitaitojen, tietoturvan, julkishallinnon, business, myyntitaitojen sekä työelämätaitojen aihepiireissä. Sara on toiminut viimeisten 25 vuoden ajan koulutusalalla sekä yrittäjänä. Koulutuksen parissa työskentely on antanut Saralle syvällisen ymmärryksen opetusmetodeista, opetussuunnitelmien kehittämisestä ja opiskelijoiden sitouttamisesta. Saran lähestymistapa oppimiseen koostuu teknologian integroinnista, luovuuden edistämisestä ja kannustamisesta elinikäiseen oppimiseen.

 

Oletko etsinyt tehokasta tapaa kehittyä työn ohessa ja yhdistää oppiminen työarjen kiireisiin? Valmennusohjelma avaa ovet ainutlaatuiseen oppimiskokemukseen, jossa itseopiskelu ja henkilökohtainen ohjaus kietoutuvat saumattomasti yhteen. Tässä blogissa paljastamme, miksi valmennusohjelma ei ole pelkästään yksilöiden kehittymisen ajuri, vaan myös koko organisaation strateginen työkalu.

Valmennusohjelma on opintokokonaisuus, joka on suunniteltu tukemaan yksilön henkilökohtaista ja ammatillista kehitystä. Tämä tarkoittaa, että opintokokonaisuus on jaettu hallittaviin osiin, jotta oppija voi edetä askel askeleelta kohti asetettuja tavoitteita.

Valmennusohjelmat sisältävät koulutustallenteita, interaktiivisia etäkoulutuksia, käytännön harjoituksia ja yhteisiä tapaamisia Learning Coachin kanssa. Joissakin valmennuksissa sisältöön kuuluu myös vaikkapa podcasteja tai webinaareja.

Opiskelu valmennusohjelmassa tapahtuu yhteisen aikataulun mukana edeten sekä itsenäisesti työn ohessa, mutta lisäarvona valmennuksessa korostuu nimenomaan Learning Coachin rooli. Learning Coach motivoi ja tarjoaa ohjausta ja palautetta, jotta oppija saavuttaa asetetut tavoitteet tehokkaasti, itsenäisesti ja aikataulussa.

→ Onko haaveissasi opetushallinnon tutkinnon suorittaminen? Valmennusohjelma Opetushallinnon tutkintoa varten on tehty juuri sinulle!

Vaihteleva oppiminen tukee motivaation säilyttämistä

Valmennusohjelma eroaa muista opiskelumuodoista – kuten etäkoulutuksista – monimuotoisella oppimismetodillaan. Valmennukset yhdistävät itseopiskelun ja kouluttajan vetämät etäkoulutukset, mikä tarjoaa oppijalle monipuolisen, kiinnostavan ja innostavan oppimiskokemuksen.

Miksi siis valmennusohjelma kannattaa valita opiskelumuodoksi sen sijaan, että etsisi itselleen sopivia koulutuksia itsenäisesti? Oppijan näkökulmasta tärkeimmät hyödyt ovat:

🔸Joustavuus: vaikka ohjelmalla on määritellyt alku- ja loppupäivämäärät, oppijalla on vapaus aikatauluttaa opiskelu omien tarpeidensa ja elämäntilanteensa mukaisesti.

🔸Ryhmäkohtainen ohjaus: Learning Coach ohjaa opintoja ryhmässä, mutta oppijat saavat samalla henkilökohtaisia vinkkejä ja suosituksia, jotka auttavat juuri omalla oppimispolulla.

🔸Oma tahti: voit itse päättää opiskelun tahdin! Learning Coach kyllä antaa suosituksen edistymisen vauhtiin, mutta sen voi mukauttaa sopimaan omaan aikatauluun.

Illustration

Vauhdikkaasti tärkeitä taitoja koko tiimille

Valmennusohjelmat eivät ole vain vastaus yksittäisten työntekijöiden osaamisen kehittämisen tarpeisiin, vaan ne voivat toimia myös tehokkaana muutosagenttina organisaation tasolla. Verkossa suoritettavat valmennusohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa vahva ja jatkuvasti päivittyvä osaamispohja, joka on kriittinen tämän päivän työmaailman muuttuviin vaatimuksiin vastatessa.

→ Juuri nyt varsinkin tekoälyosaamisen hiominen on tärkeää alalla kuin alalla. Monet olennaiset perustaidot opit yhdestä paikasta: tutustu Tekoälyn mestaruusluokka -valmennusohjelmaan!

Miten valmennukset käytännössä hyödyttävät koko tiimiä – tai vaikkapa koko organisaatiota?

🔸Jatkuva oppiminen: Valmennukset mahdollistavat jatkuvan oppimisen kulttuurin luomisen, mikä on välttämätöntä, kun työntekijän osaaminen halutaan pitää ajan tasalla.

🔸Erilaisten työntekijöiden osaamisen kehitys: Valmennusohjelmat tarjoavat monenlaisia työkaluja henkilöstön kehittämiseen, mikä lisää työntekijöiden osaamista ja sitoutumista.

🔸Muutoksenhallinta: Valmennukset voivat tukea muutosprosesseja antamalla työntekijöille valmiudet sopeutua uusiin työtapoihin ja teknologioihin.

🔸Työnantajamielikuva: Valmennusohjelmat houkuttelevat osaajia ja kehittävät yrityksen mainetta henkilöstöstään huolehtivana työnantajana.

→ Vaikka valmennusohjelmat tarjoavatkin usein tehokasta käytännön taitojen opettelua, on ne tehty myös esimerkiksi työhyvinvoinnin edistämisen tarpeisiin. Tutustu vaikkapa Työssä jaksaminen -valmennukseen!

Kuulostaa kiinnostavalta, mutta jännittää, onkohan tälle aikaa?

Monelle valmennusohjelma-termistä saattaa herätä olo, että kyseessä olisi kovin aikaa vievä ja vaativa opiskelukokonaisuus, joka ei sovi työarjen kylkeen.

Todellisuus on kuitenkin toinen: valmennusohjelma on monipuolinen ja järjestelmällinen tapa edistää omaa osaamista, ja se on vaativuudestaan huolimatta suunniteltu sopimaan kiireisenkin aikatauluun. Sen avulla voi kohdistaa oppimisen juuri niihin alueisiin, jotka hyödyttävät itseä eniten, ja samalla säilyttää tasapainon työn ja oppimisen välillä.

Keneltäkään ei siis vaadita ihmeitä – vain hiukan itseohjautuvuutta, sitoutumista tavoitteisiin sekä viikoittaista pientä ajallista panostusta.

Tämä artikkeli on osa sarjaa, jossa esittelemme Eduhousen tarjoamia erilaisia oppimismetodeja.

 

Jatkuva oppiminen voi olla osa sinunkin arkea

Tiesithän, että valmennusohjelmat ovat maksuttomia Eduhousen lisenssiasiakkaille? Sehän on selvää, että jatkuvasta oppimisesta on aika tehdä tapa – ole meihin yhteydessä ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.