Miksi verkkokoulutus on kiireisen asiantuntijan paras ystävä?

Oman asiantuntijuuden säilyttäminen ja kehittäminen on kiireisen työn ohessa haasteellista. Jos ala on lisäksi erittäin säänneltyä, kuten taloushallinto, jatkuvat muutokset lisäävät vaatimuksia tietotaidon jatkuvaan päivittämiseen. Moni meistä tiedostaa hyvin koulutustarpeensa, mutta miten irrottautua työstä? Hyviä ratkaisuja kuitenkin löytyy. 


Haasteina työpaineet ja jatkuvan oppimisen tarve?

 

Asiantuntijoilta vaaditaan paljon. Ei siis ihme, että valtaosa (74%) asiantuntijoista kokee työmääränsä jatkuvasti liian suureksi.* Taloushallinnon ala on lisäksi erittäin säänneltyä. On hallittava niin kansallista kuin EU-tason lainsäädäntöä, viranomaisohjeita sekä verotus- ja oikeuskäytäntöä. Uutta sääntelyä tulee joka vuosi. Samaan aikaan tehdään pitkää päivää. Erityisesti ns. sesonkiajat keväällä vaativat venymistä ja paineensietokykyä.

Kiireisen työn ja jatkuvan oppimisen vaatimus ovat yhdessä haastava yhtälö.

 

Verkkokouluttautuminen on tähän toimiva ratkaisu. Verkosta löytyy nykyään todella päteviä koulutuksia niin täsmätietoon kuin myös jatkuvaan oppimiseen ja tietojen ylläpitoon tähtääviä onlinepalveluja. Myös asiantuntijat ovat löytäneet koulutusyritykset - niin opiskelijoina kuin kouluttajinakin. Verkon selkeä etu on, että juuri itseä kiinnostava tieto on helppo löytää nopeasti työn sitä vaatiessa.

 

Taloushallinnon asiantuntijoille ajansäästöä ja uuden asian omaksumista

 

Verkkokoulutukset tarjoavat ennen kaikkea ajansäästöä sekä asiantuntijan valmiiksi tulkitseman tiedon omaksumista. Säännellyillä aloilla erilaiset oppimisalustat, kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut ja muut onlinepalvelut huolehtivat sääntelyseurannasta puolestasi. Ne kertovat myös, mitä on syytä ottaa seuraavaksi haltuun. Voit opiskella silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Koulutuksia toteutetaan myös live-lähetyksinä, jolloin voit lähettää kysymyksiä suoraan kouluttajalle ja saada niihin saman tien vastauksia. Voit myös palata aineistoihin myöhemmin, jolloin oma oppimistahtisi ja kiinnostuksesi määrittävät opiskelua

 

Miksi valita onlinekoulutus?

 

  1. Verkkokoulutuksessa tieto asiantuntijan tulkitsemana

 

Jokaisella, jolla on internetyhteys käytössään, on lähes vapaa pääsy erilaisiin alkuperäisiin lähteisiin. Tietoa löytyy niin Finlexistä, ministeriöiden sivuilta kuin esimerkiksi Verohallinnon ohjeistakin. Ongelmana tässä lähestymistavassa on tiedon sirpalemaisuus ja työläs haku useammasta lähteestä. Toinen asia on tulkinta: Verohallinnon yksityiskohtaista ohjetta tai monisivuista hallituksen esitystä selatessa aineistosta ei välttämättä saa poimittua keskeisiä asioita: mikä on olennaista ja mitä tämä tarkoittaa oman työni kannalta?

 

Verkkokoulutuksessa alan asiantuntija on tulkinnut alkuperäisaineiston ja muun lähdeaineiston puolestasi. Kokemuksensa ja osaamisensa pohjalta hän osaa kertoa, mikä on kuulijalle olennaista ja miksi.

 

  1. Onlinepalvelu hoitaa sääntelyseurannan puolestasi

 

Parhaimmillaan onlinepalvelussa tarjolla olevat verkkokoulutukset ovat ajankohtaiskoulutuksia eli samalla koonti ja yhteenvetolistaus siitä, mitkä aihekokonaisuudet pitäisi juuri nyt olla alan toimijoiden to do -listalla.

 

Esimerkiksi eduhouse a+ -suoratoistopalvelussa vuoden 2018 keskeisiä verkkokoulutusteemoja ovat taloushallinnon puolella olleet muun muassa tulorekisteriä, tietosuojasääntelyä, työaikasääntelyä ja asiantuntijan juridista vastuuta koskevat asiat. Vuoden 2019 osalta jatketaan niin ikään ajankohtaisaihein.

 

  1. Verkkokouluttautua voit työnteon lomassa ja työmatkalla

 

Verkkokoulutukseen osallistuminen ei edellytä matkustamista tai koko päivän aikainvestointia. Etsi itsellesi sopivat ajankohdat - ja pidä niistä kiinni.

  • Sujauta työpäivän lomaan:


Intensiivisen työjakson päätteeksi voit kehittää osaamistasi esimerkiksi tunnin mittaisen verkkokoulutuksen parissa. Tämän jälkeen voit jatkaa työntekoa. Onko aika lounastuntia ennen vai jälkeen tai iltapäivällä - sinä päätät.

 

  • Katso kimpassa ja jaa ajatuksia:


Osa asiakasorganisaatioistamme katsoo verkkokoulutuksia porukalla. Katsottavat koulutukset on aikataulutettu etukäteen kalenteriin ja työporukka kokoontuu yhteen paikkaan seuraamaan koulutusta. Samalla voi vaihtaa ajatuksia siitä, mikä merkitys opitulla asialla on omassa työssä.

 

  • Käytä luppoajat hyväksesi


Parasta verkkokoulutuksissa on se, ettei paikalle tarvitse lähteä toisen määräämään aikaan, vaan kouluttautumisen aika ja paikka joustavat ja ovat asiantuntijan itsensä päätettävissä. Junassa, työpisteellä, kotisohvalla, aamuvarhain, keskiyöllä tai keskellä päivää – rajoituksia suuntaan tai toiseen ei ole.

 

 

  1. Verkkokoulutus tiivistää olennaisen ja minimoi hukka-ajan

 

Luokkatilakouluttautumisen peruskesto on yleensä puolipäivää tai päivä. Tähän aikaan mahtuu myös ns. hukka-aikaa. Koulutukset paikan päällä ovat edelleen tärkeitä ja verkostoituminen siinä sivussa, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta. Tieto pitää tällöin saada nopeasti ja ”virheettömänä”, jotta töitä voidaan taas jatkaa. Verkkokoulutusten kesto on usein noin 30 – 60 minuuttia. Tämä aika on yllättävän pitkä ja sen kuluessa ehtii käydä todella monta asiaa pieteetillä läpi.  Kiireiselle asiantuntijalle tämä on paras ratkaisu silloin, kun normaaliin koulutustahtiin ei oikein olisi aikaa.

 

 

  1. Lyhyt verkkokoulutus on vastaus nykyihmisen keskittymisongelmiin

 

Multitaskauksen, älypuhelimien ja informaatiohälinän aikakaudella keskittyminen on itse kullakin välillä oravan luokkaa. Lyhyt ja napakka verkkokoulutus (30-60 minuuttia) on silloin hyvä ratkaisu. Koulutuksen ollessa tätä pidempi esimerkiksi kiusaus avata sähköpostit tai selata kännykkää voi olla suuri.

 

Sama asia käydään verkkokoulutuksessa läpi minimiajassa, jolloin työaikaa vapautuu itse työn tekemiseen

.

  1. Verkkokoulutus tuo selkeitä säästöjä yrityksen koulutuskustannuksiin

 

Lisäetuna on koulutuksen edullisuus. Perinteinen luokkatilakouluttautuminen voi maksaa yritykselle moninkertaisesti verrattuna henkilöstön kouluttautumiseen verkon yli. Laskelmiemme mukaan  säästö voi parhaimmillaan olla jopa 70 % verkkokouluttautumisen eduksi. Aikaa ja rahaa ei pala matkustamiseen, majoittumiseen tai muuhun ns. "joutokäyntiin". Lisäksi verkkokoulutus on ikään kuin tiivistetty versio luokkatilakoulutuksesta: lähes sama asia on mahdollista käydä verkkokoulutuksessa minimiajassa läpi, jolloin työaikaa vapautuu itse työn tekemiseen.

Mieti hetki, mikä olisi sinulle mieluisin ja tehokkain tapa pysyä ajan tasalla oman alasi muutoksista. Omaa kehittymistä ei kannata jättää väliin kiireen kustannuksella. 

 

 *Lähde: Työterveyslaitoksen selvitys 2017 - Asiantuntijan työajat - yhteydet työhön ja hyvinvointiin 

Lue mitä tarjoamme taloushallinnon asiantuntijalle! 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: Saat viimeisimmät uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso.

Tästä voit tutustua tietosuojaselosteeseemme.