Modernit koulutusmenetelmät – 3 tapaa verkko-opiskeluun

Riittävä osaaminen on edellytys työssä menestymiseen ja päivittäisistä työtehtävistä suoriutumiseen. Miten varmistaa, että koko henkilöstöllä olisi riittävät perustaidot hallussaan, jotta työskentely olisi mielekästä ja sujuvaa? Kuinka tarjota kaikille työntekijöille tasavertainen mahdollisuus kehittää osaamistaan itsenäisesti aina, kun sille on työn kannalta tarvetta?

Nykyaikaiset verkossa toteutettavat koulutusmenetelmät mahdollistavat osaamisen kehittämisen organisaatiossa monilla eri tavoilla. Monipuoliset koulutusmenetelmät tuovat oppimiseen mukavaa vaihtelua, sopivat erilaisiin tilanteisiin ja huomioivat erilaiset oppijat ja oppimistyylit. Helppous on avainsana, jotta koulutuksia pääsee hyödyntämään koko henkilöstö, eikä aikaa kulu turhaan tekniikan opetteluun. Tässä blogissa esittelemme kolme erilaista verkkokoulutusmuotoa, joiden avulla pidät henkilöstösi pätevyyden ajan tasalla helposti. 

Videotallenteet itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhakuun työpäivän lomassa 

Koulutusvideolla tarkoitetaan tallenteen muodossa olevaa verkkokurssia. Videon lisänä on usein tarjolla myös kirjallinen materiaali oppimisen tueksi. Tämän koulutusmenetelmän parhaita puolia on sen riippumattomuus ajasta ja paikasta. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti, ja mobiililaitteilla koulutukset kulkevat aina mukana. Jatkuvasti saatavilla olevaan materiaaliin voi palata myöhemmin uudestaan esimerkiksi työtehtävän sitä edellyttäessä. Koulutusmenetelmänä tallenteet sopivatkin laajemman osaamisen kehittämisen ohella erinomaisesti myös tiedonhakuun yksittäisissä kysymyksissä. 

 

Osaamisen kehittäminen työpaikalla on helppoa Eduhousen videotallenteiden avulla.

 

Eduhouse-verkkokoulutuskirjastosta löytyy tuhansia tallenteita, jotka sopivat hyvin itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhakuun. Eri tasoiset koulutukset mahdollistavat koko henkilöstölle jatkuvan oppimisen, ja tukevat päivittäisistä työtehtävistä suoriutumista.

 

Jatkuvalla kuukausitilauksella toimivat koulutustallenteet ovat erityisen näppärä vaihtoehto myös henkilöstön vaihtuvuuden kannalta. Aikaa ja vaivaa säästyy valtavasti, kun uusille työntekijöille ei tarvitse etsiä uusia koulutuksia, vaan heidät voi ohjata suoraan jo olemassa olevien tallenteiden pariin. Samat koulutussisällöt ovat jokaisen käytettävissä, ja uusi työntekijä voi aloittaa osaamisensa kehittämisen omaan lähtötasoonsa sopivasta koulutuksesta.

Videotallenteiden hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Riippumattomuus ajasta ja paikasta - mahdollisuus opiskeluun silloin, kun itselle sopii.
  • Materiaaliin voi palata uudestaan milloin vain.
  • Sopii myös yksityiskohtaisempaan tiedon etsintään.
  • Ketterä tapa pitää osaaminen ajan tasalla henkilöstön vaihtuessa.

 

Etäkoulutukset vuorovaikutusta kaipaavalle oppijalle 

Etäkoulutukset ovat kuin tavallisia luokkahuonekoulutuksia, mutta verkon välityksellä toteutettuna. Paikasta riippumaton osallistuminen tekee etäkoulutuksista joustavamman ja paremmin saavutettavissa olevan vaihtoehdon osaamisen kehittämiselle. 

Etäkoulutukset sopivat erityisen hyvin niille, jotka eivät koe saavansa täysin itsenäisestä opiskelusta riittävästi irti, vaan kaipaavat oppimisensa tueksi aktiivista tekemistä ja vuorovaikutusta. Merkittävänä etuna tässä koulutusmuodossa onkin osallistujien mahdollisuus esittää koulutuksen aikana kysymyksiä kouluttajalle ja olla vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa. 

Etäkoulutukset voivat olla hyvä ratkaisu myös silloin, jos arjen kiireet tuovat haasteita kalenterin hallinnalle ja itsenäinen opiskelu uhkaa jäädä jatkuvasti muiden tehtävien jalkoihin. Reaaliaikaisena toteutettava koulutus varaa kalenterista ajankohdan opiskelulle automaattisesti.  

Etäkoulutusten hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Riippumattomuus paikasta - mahdollisuus osallistua vaikka kotitoimistolta käsin.
  • Kouluttajalle voi esittää kysymyksiä reaaliaikaisesti.
  • Mahdollisuus aktiiviseen vuorovaikutukseen muiden osallistujien kanssa.
  • Valmiiksi aikataulutettua koulutusta ei voi "lykätä" jatkuvasti eteenpäin.

 

Podcastit mahdollistavat itseopiskelun muun tekemisen ohella 

Podcastit ovat äänitiedostoja tallenteen muodossa. Sisältö on usein keskusteluluonteista, esimerkiksi tietyn alan asiantuntijan haastattelua tai useamman henkilön välistä dialogia.

Podcastit ovat oppijan kannalta joustava oppimismuoto. Sisältö on kuunneltavissa silloin kun itselle sopii, ja paikkariippumattomuus korostuu aiemmin mainittuihin videotallenteisiin verrattuna vieläkin vahvemmin. Pelkkää puhetta kuunneltaessa ei tarvitse vilkuilla mobiililaitteen näyttöä, mikä mahdollistaa esimerkiksi vapaamman liikkumisen opiskelun yhteydessä. Voisikin todeta, että podcastit ovat loistava vaihtoehto niille ajanjaksoille, jolloin kalenterista ei irtoa yhtään ylimääräisiä minuutteja osaamisen kehittämiselle.

Podcastien hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Riippumattomuus ajasta ja paikasta - voi kuunnella missä ja milloin vain.
  • Sopii hyvin kuunneltavaksi muun tekemisen esim. työmatkan tai kävelyn ohella, mikä vapauttaa aikaa muille tehtäville.
  • Kevyempi vaihtoehto opiskeluun muiden koulutusmenetelmien rinnalla.

 

Eduhousen podcastit itsensä kehittämiseen

Eduhousen tuorein podcast-sarja Onnistu ja Opi tarjoaa inspiraatiota ja vastauksia oppimiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Podcastin jaksot ovat kuunneltavissa maksutta Eduhousen verkkokoulutuspalvelusta.

 

Kiinnostuitko verkkokoulutusten monista mahdollisuuksista?

Tutustu Eduhousen kattavaan valikoimaan erilaisia verkkokoulutusmenetelmiä ja ota selvää, mikä sinulle, tiimillesi tai koko yrityksellesi sopii kaikkein parhaiten. 

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla: saat uusimmat uutiset, päivitykset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Haluatko kokeilla palveluamme? Aloita 7 päivän maksuton kokeilujakso